Fuig del país l'acusat d'apunyalar un home a Olot

Oleksander P., avui havia de ser jutjat

L'Audiència de Girona havia fixat per a aquest dilluns el judici contra Oleksander P., per a qui el fiscal demana una pena de 10 anys i 8 mesos de presó per haver apunyalat dues persones a Olot. El judici, però, s'ha hagut de suspendre perquè l'acusat no ha comparegut. Segons ha explicat el seu advocat, el van citar a judici el 27 de juliol però dos dies després, el 29 de juliol, la policia ja el situava a la frontera entre Ucraïna i Hongria.

El lletrat de la defensa, Francesc Xavier Quer, ha explicat que després de la detenció el van deixar en llibertat, tot i que li van retirar el passaport. Això, però, no hauria impedit que fugís del país. L'Audiència de Girona emetrà ara una ordre internacional de detenció i entrega. "Si el localitzen, el detindran i ingressarà a presó fins que el jutgin però sinó, el cas continuarà obert fins que el trobin", ha afirmat Quer.

10 anys i 8 mesos de presó

El fiscal acusa Oleksander P. d'un delicte d'intent d'homicidi, atemptat a agents de l'autoritat i una falta de lesions. Segons relatat en l'escrit de conclusions provisionals, cap a les vuit del vespre del 30 d'abril del 2012 l'acusat estava amb tres persones més en un pis del carrer Mulleras d'Olot.

Aleshores, va treure un ganivet de 32,5 centímetres de l'interior de la jaqueta i el va esgrimir contra la dona, mentre deia "us mataré a tots". A una dona la va ferir a la mà quan ell va agafar la fulla del ganivet per intentar impedir que l'ataqués. Una altra persona del pis va marxar del pis per anar a buscar ajuda però l'acusat va anar a buscar l'altre home i el va apunyalar provocant-li ferides a la nuca i a la zona lumbar. La víctima va fugirà i barrar el pas a l'acusat forcejant amb la porta de la cuina.

Llavors, l'acusat va marxar del pis portant de nou amagat el ganivet sota l'abril. Al carrer el van interceptar agents de la Policia Local. Quan el van intentar identificar i detenir, l'acusat va treure el ganivet i va apuntar els agents de fora intimidatòria fins que un dels agents el va desarmar amb la seva defensa extensible.

Per la temptativa el fiscal demana 7 anys de presó, per l'atemptat a agents de l'autoritat 3 anys i 8 mesos i per les ferides a la dona una multa de 300 euros.

La defensa, en canvi, considera que no hi ha intent d'homicidi sinó només un delicte de lesions i creu que s'ha de tenir en compte que en el moment dels fets havia ingerit gran quantitat d'alcohol.