Mor als 95 anys l'arquitecte gironí Joan Maria de Ribot

Destaca per la restauració de la Fontana d'Or, la Catedral de Girona i el Monestir de Ripoll

Aquest diumenge ha mort a Girona l'arquitecte Joan Maria de Ribot i de Balle als 95 anys. Ribot havia restaurat desenes d'esglésies i monestirs de les comarques de Girona, entre ells destaca el Monestir de Ripoll, l'església de Sant Nicolau, el Monestir de Sant Pere de Galligants, la Catedral de Girona i l'església de Santa Maria de Lladó.

Entre les seves obres més emblemàtiques també hi ha la restauració de cases senyorials com la Fontana d'Or o les Torres de Palau de Girona. Un tret diferencial de l'arquitecte gironí és que va saber simultaniejar arquitectura clàssica amb la moderna. El funeral de Joan Maria de Ribot es farà aquest dilluns a les 16:30 de la tarda a la parròquia del Mercadal.

Durant els seus 50 anys de trajectòria, l'arquitecte gironí va participar en l'última restauració de la Catedral de Girona, concretament del Claustre i la Torre de Carlemany. En el vessant més creatiu de la seva professió va fer el Col·legi dels Maristes de Girona, el garatge Forné (la Seat) de la carretera Barcelona de Girona, el bloc Mascort i el garatge de la Hispano Hilariense d'Arbúcies.

Joan Maria de Ribot es va llicenciar en Arquitectura i Urbanisme i va ser guardonat amb la medalla President Macià el 1998 i des del 1999 formava part de la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi de Catalunya.

Joan Maria de Ribot era germà d'Ignasi de Ribot, que va ser alcalde de Girona entre 1972 i 1979. De fet Joan Maria de Ribot també va ser alcalde d'aquest municipi el 1957.