Els Mossos denuncien un veí de Sabadell per caça furtiva d'ocells a Vilopriu

Els agents obren una bossa que contenia quatre exemplars capturats

Els Mossos d'Esquadra van denunciar administrativament el passat 12 de setembre un veí de Sabadell per una infracció greu a la llei de protecció d'animals per practicar la caça amb elements de captura prohibits.

En concret, xarxes japoneses per caçar ocells fringíl·lids o cantaires. L'home va ser enxampat amb una bossa amb quatre ocells i dues xarxes, i al seu cotxe es van trobar dues xarxes més i 106 fundes de roba per traslladar les aus. Va ser durant un patrullatge preventiu que realitzava una unitat de medi ambient a Vilopriu (Baix Empordà).

Els agents van sospitar d'un home que amagava una bossa que duia a la mà que va deixar caure a terra de manera dissimulada i va seguir caminant. En veure aquesta acció sospitosa, els agents policials van donar l'alto a l'home. La patrulla va identificar-lo i, en obrir la bossa, van sortir quatre ocells fringíl·lids que van fugir volant.

A l'interior de la bossa també es van trobar dues xarxes tipus japoneses, que s'utilitzen habitualment per la caça d'aquest tipus d'aus. La denuncia contra l'home és una infracció tipificada com a greu que consta a la llei de protecció dels animals i que els agents trametran a la delegació de Girona del Departament de Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de la Generalitat.