Detingut després de xocar contra un cotxe, mossegar i colpejar dos Mossos

També s'ha detingut una segona persona que es va saltar un control i donar a la fuga

Els Mossos han detingut un home de 43 anys, veí d'Olot, pels delictes de conducció temerària, atemptat contra els agents de l'autoritat i negativa a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia. Els fets van succeir el passat dimecres dia 17 de setembre a l'N-260, dins del terme municipal de Ripoll. El detingut va envestir un altre vehicle que es trobava aturat correctament al costat de la carretera.

L'home va insultar els dos turistes que portaven el cotxe, va clavar un cop de puny a un mosso i va mossegar-ne un altre. A més, es va negar a realitzar les proves d'alcoholèmia tot i que mostrava símptomes d'anar begut. Els agents també han detingut un altre home per saltar-se un control i donar-se a la fuga.

En el primer cas, els fets van succeir el passat 17 de setembre al quilòmetre 112 de l'N-260 dins del terme municipal de Ripoll. Uns turistes que portaven un vehicle es van aturar correctament al costat de la carretera per fer fotografies. Va ser llavors, quan el detingut, els va envestir per darrere, emportant-se per davant el seu cotxe. L'incident no va causar ferits però, un cop van arribar els agents dels Mossos d'Esquadra, l'home va començar a posar-se nerviós i agressiu.

Segons han informat els agents, el conductor no va voler col·laborar amb els mossos i es va negar a realitzar la prova d'alcoholèmia tot i que mostrava símptomes evidents d'anar sota els efectes de l'alcohol. A més, el detingut va començar a insultar els agents i els dos turistes afectats fins al punt que va clavar un cop de puny a un dels agents i va mossegar-ne un altre. Per tots aquests motius, el conductor- veí d'Olot i amb nombrosos antecedents policials per fets similars- va quedar detingut.

Fuig d'un control policial a Calonge

D'altra banda, en una altra actuació el passat 12 de setembre, els agents van detenir un home de 29 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Palafrugell, que va saltar-se un control d'alcoholèmia a Calonge. Els fets van succeir pels volts de les quatre de la matinada quan els agents estaven fent un control a la carretera C-253 en aquest municipi del Baix Empordà. L'home va fer cas omís de les indicacions dels policies, augmentant la velocitat i va iniciar una fugida cap al polígon industrial de Calonge. Els agents van seguir-lo i van comprovar com el conductor circulava a gran velocitat pel polígon i va estar a punt de xocar contra una patrulla.

Finalment, l'home va fer un gir cap a un camí sense sortida i va haver d'aturar el vehicle en veure's acorralat. El detingut va donar un resultat positiu de 0,60 mg/l d'aire expirat, més del doble permès i va quedar detingut per un delicte de conducció temerària, sota els efectes de l'alcohol i un delicte de resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat.

L'home, amb antecedents policials, va passar a disposició judicial del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Dos detencions més a l'N-II

La matinada del passat 19 de setembre, els agents també van detenir dos conductors més que circulaven beguts per l'N-II. La primera es va realitzar a quarts d'una de la matinada a la Jonquera. Els mossos estaven fent un control d'alcoholèmia al quilòmetre 772 quan van veure com un vehicle frenava de cop a 40 metres del control i girava cua. Els policies van seguir-lo fins que l'home va entrar dins de una benzinera. Allà el van enxampar. El conductor, de 56 anys veí de Ribesaltes (Rosselló), va donar positiu amb 0,85 mil·ligrams per litre d'aire expirat, més del triple permès.

Unes hores més tard, al voltant de les cinc de la matinada, els policies van enxampar un altre home de 29 anys de nacionalitat francesa. En aquest cas, els agents van veure com l'home feia un canvi de sentit en una zona amb línia contínua a l'N-II dins del terme municipal de Figueres. Per això, els agents el van aturar i van comprovar que l'home presentava símptomes d'anar sota els efectes de l'alcohol. El detingut es va negar a realitzar les proves d'alcoholèmia i va quedar detingut. El jutjat en funcions de guàrdia de Figueres va decretar la seva llibertat amb càrrecs.