La Caixa d'Enginyers obre oficina a Girona

A Catalunya només hi havia sucursals a Barcelona i Sant Cugat

La Caixa d'Enginyers s'ha decidit a obrir oficina a Girona després de veure com en tres anys ha passat de 700 socis a 1.500 socis. El 2011, l'entitat fa obrir una oficina d'atenció personalitzada a la seu del Col·legi d'Enginyers Industrials de Girona però ara ha fet el salt al carrer i ha obert sucursal al carrer Emili Grahit.

Aquesta entitat acumula 45 anys d'experiència, funciona de manera cooperativa i té 126.000 socis arreu de l'Estat. Després de Barcelona i Sant Cugat, Girona és la tercera ciutat que compta amb oficina. La Caixa d'Enginyers assegura que a Girona és una "aposta estratègica" perquè hi ha "massa crítica" que encaixa amb el principal atribut de l'entitat: la prudència.

El 2011 l'entitat va obrir un punt d'atenció personalitzat a la seu del Col·legi d'Enginyers Industrials de Girona. Es tracta d'instal·lar un caixer i un 'smart center' que permet parlar a través de videoconferència amb un empleat. Des de llavors fins ara el nombre de clients s'ha doblat i s'han arribat als 1.500 actuals. Aquest salt i el fet que l'entitat consideri que a Girona hi té "massa crítica" han fet que el Grup Caixa d'Enginyers s'hagi decidit a obrir oficina a la ciutat. 

Segons el president del grup, Josep-Oriol Sala, l'entitat ha aconseguit esquivar la crisi - és més, ha crescut en socis des del 2007- per dos factors: no ha concedit crèdits a promotors i es basa en el valor de la prudència. Actualment, el grup té 126.000 socis arreu de l'Estat i 18 oficines, a banda de 5 Oficines d'Atenció Personalitzada. Fora de Barcelona i Sant Cugat, Girona s'ha convertit en l'única ciutat catalana que compta amb oficina d'aquesta entitat, que funciona de manera cooperativa ja que els clients es converteixen en socis.  

Segons dades aportades per Sala, la Caixa d'Enginyers és la tercera entitat catalana per darrera de 'La Caixa' i Banc Sabadell i té bons registres pel que fa a morositat i solvència. Per exemple, té un 2,5% de morositat entre els seus clients mentre que el sector ronda el 13,5% i, pel que fa a solvència, la ràtio és del 12,5% mentre que el mínim exigit és del 8%. Aquests bons registres fan que, segons Sala, l'entitat tingui bones perspectives de futur. "Cada mes anem sumant entre 700 i 800 nous socis i esperem que Girona n'aporti una bona part d'ells", ha manifestat. 

Pel president, Girona és una "aposta estratègica" ja que consideren que hi ha un perfil de client que encaixa amb els objectius de l'entitat. "Nosaltres treballem amb persones que tenen certs coneixements financers i coincidim amb ells en el valor de la prudència", ha declarat Sala.
La nova oficina, situada a l'antic Institut Cartogràfic de Catalunya, ocupa 280 metres quadrats. L'alcalde, Carles Puigdemont, ha assistit aquest divendres a la inauguració de la sucursal i ha valorat molt positivament l'obertura d'aquesta oficina per a la ciutat. "És una bona notícia perquè la Caixa d'Enginyers té un concepte de negoci basat en la responsabilitat, l'exigència i la honestedat", ha manifestat.