Fereixen un veí de Besalú amb un ganivet per robar-li plantes de marihuana

La víctima és un home de 37 anys que s'ha encarat amb ells amb una escopeta de caça

Tres lladres han entrat de matinada a un jardí d'una casa de Besalú (Garrotxa) per endur-se plantes de marihuana i han ferit lleument amb un ganivet un dels propietaris. L'agredit, un home de 37 anys, estava dormint en una tenda de campanya quan els ha descobert.

Segons ha relatat la víctima, els lladres duien dos llums frontals i parlaven àrab. En veure'l, l'han amenaçat amb un ganivet i l'han obligat a quedar-se a la tenda.

Després de fugir amb una planta de marihuana, l'home ha anat a buscar una escopeta i els ha trobat a prop de la zona del firal, on s'han barallat. Els lladres l'han ferit amb un ganivet a les costelles i li han pres i trencat l'arma. Els mossos han obert una investigació.

Els fets han succeït aquesta matinada passada, pels volts de la una, al número 6 del carrer dels Horts de Besalú (Garrotxa). Tres lladres han saltat la paret del jardí de la casa amb la idea de robar les cinc plantes de marihuana que hi havia però els ha descobert un dels propietaris, el fill del matrimoni que hi viu, que estava dormint en una tenda de campanya en el jardí. L'home havia col·locat esquellerincs i fil de cuca al voltant perquè l'alertessin en cas d'intrusos.

Segons ha explicat, la setmana passada ja va topar-se amb uns homes que havien entrat per la porta petita del jardí. Aquest cop, però, van marxar en veure'l. La víctima sospita que podria tractar-se dels mateixos homes, que haurien decidit tornar per endur-se les plantes.

Explica que va quedar enlluernat pel llums frontals que duien dos dels lladres i que el tercer no el va arribar a veure en aquell moment. Un d'ells el va amenaçar amb un ganivet i el va obligar a quedar-se a dins de la tenda de campanya. Li van parlar en castellà amb accent àrab, recorda. Després d'endur-se una de les cinc plantes, els lladres van marxar i la víctima va aprofitar per agafar una escopeta de caça que tenia a casa i va anar a buscar-los.

Al cap d'una estona els va trobar per la zona del firal del poble, on havien començat les festes aquella mateixa nit. Els va amenaçar amb una pistola i els lladres el van acorralar, li van prendre l'escopeta i el van tirar a terra. Un d'ells el va ferir amb un ganivet, provocant-li ferides lleus a les costelles però els altres li van di que el deixés estar, que encara tindrien problemes, recorda la víctima.

Tot seguit, l'home va trucar els Mossos d'Esquadra per denunciar els fets i ja s'ha obert una investigació per trobar els autors. Entre les proves, hi ha un frontal que es van deixar al lloc de la baralla. L'escopeta va aparèixer en un altre punt del poble trencada.

La casa està a tocar d'una zona d'horts, on ja s'han viscut robatoris a les barraques que hi ha en les últimes setmanes. Els lladres s'han endut pinsos i alguna eina agrícola.