El civisme va imperar durant les festes del Tura d'Olot

No es van registrar incidències sanitàries ni de seguretat importants

Les festes del Tura d'Olot que cada setembre acull la capital de la Garrotxa amb una variada programació atrau a una gran multitud de persones. Tot i que enguany la pluja ha fet acte de presència, sobretot el divendres, des de l'Ajuntament es creu que no va fer reduir el nombre de visitants durant la resta de dies en comparació amb anteriors edicions.

El balanç del dispositiu de seguretat, que es va fer des del 5 fins al 9 de setembre, no inclou cap incidència important segons els consistori que aquest dijous ha donat a conèixer les dades. Així, la Creu Roja va atendre un menor nombre d'assistents, dels 142 de l'any passat s'ha passat a 120, mentre que han repuntat lleugerament les urgències, de 74 a 77, cap per ferides greus i la majoria per luxacions, ferides provocades per un mal calçat o luxacions. Com ja va passar l'any anterior, tampoc es va registrar cap coma etílic. També hi va haver un repunt de caigudes i alguna ferida al parc d'atraccions. De dos casos l'any passat enguany van ser un total de deu. 

Seixanta multes per orinar i cap menor drogat o begut

A nivell de civisme, la Policia Local va multar unes seixanta persones per orinar al carrer -l'any passat va ser el primer cop que es posaven aquestes sancions de 100 euros i van ser unes cinquanta-. Tampoc es van produir desperfectes importants al mobiliari urbà i tots els bars van tancar seguint el límit horari.

Així mateix, els agents de paisà no van enxampar cap menor bevent alcohol o consumint droga. La policia va haver d'intervenir en alguna baralla i es va produir alguna agressió, tot i que no han donat la dada. A nivell de robatoris, es van registrar furts puntuals de mòbils i carteres.

Per tot plegat, la regidora de Festes de l'Ajuntament d'Olot, Mar Roca, ha assenyalat que van ser unes festes "molt tranquil·les". Ho atribueix en bona part a les campanyes d'educació sobre alcohol i festa que s'estan impulsant des de fa tres anys entre els joves i que segons el consistori ja estan donant els seus fruits. Amb tot, en matèria de civisme no es pot "baixar la guàrdia", segons paraules de Roca, que ha insistit que cal seguir treballant-hi a nivell educatiu.