Els ports de Palamós i Roses es promocionen a la fira de creuers Seatrade Med

La temporada 2014 ha estat de rècord amb 41.000 passatgers i 50 escales

Els ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita es promocionen aquesta setmana al Seatrade Med, el saló més important del món del sector dels creuers, que se celebra al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona.

En unes declaracions als mitjans de comunicació aquest dimecres al migdia, el president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha destacat que aquests tres ports catalans han viscut una temporada 2014 de "rècord", amb 41.000 passatgers i 50 escales de creuers. Font ha apuntat que de cara a 2015 els ports de la Generalitat continuaran aquesta tendència ascendent i ha previst que podrien tancar la temporada amb 50.000 passatgers i 61 escales de creuers. "Els números que tenim sobre la taula avalen la feina de la Generalitat. Ha estat una temporada excel·lent.

Quantitativament, estem portant més gent, però també hi ha una millora qualitativa. Cada cop més empreses turístiques veuen la qualitat dels ports catalans i s'interessen per aquestes destinacions", ha sentenciat Font

El president de Ports de la Generalitat ha assenyalat que la indústria del turisme és molt important a Catalunya i aquestes xifres dels ports catalans donen bones perspectives també per aquest sector. "La gent es fixa en Catalunya, en Roses, en Palamós, en Sant Carles de la Ràpita i en tot el territori català com una oferta competitiva pel turisme que vol visitar el Mediterrani", ha indicat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Govern.

L'alcadessa de Palamós, M. Teresa Farrés, l'alcadessa de Roses, Montse Mindan, i l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín, han acompanyat el president de Ports de la Generalitat durant la presentació al saló Seatrade Med. Els alcaldes han coincidit en destacar la bona marxa dels ports catalans en el sector dels creuers i han valorat positivament la promoció comercial que representa la presència al Saló Seatrade Med.

Palamós es consolida com el segon port de creuers de Catalunya

Els 41.000 passatgers i 50 escales de creuers que hauran rebut els ports gestionats per la Generalitat amb el tancament de temporada de novembre representen un impacte econòmic de 3 milions d'euros al territori. A més, aquestes xifres consoliden Palamós com el segon port de Catalunya en activitat de creuers, per darrera de Barcelona.

Així mateix, s'estabilitzen les escales que rep el Port de Roses, mentre que Sant Carles de la Ràpita s'incorpora als itineraris dels creuers del Mediterrani. Entre les companyies que han visitat els tres enclavaments aquesta temporada destaquen Azamara Cruises, Compagne du Ponant, Crystal Cruises, Fred Olsen, Pullmantur, Seabourn Cruise Lines, Star Clippers, Thomson Cruises i Windstar Cruises, entre d'altres.