Les fortes pluges a Sant Feliu de Guíxols han negat baixos, pàrquings i comerços

Entre dos quarts de dotze i les dues de la matinada van caure fins a 95 litres per metre quadrat

Els prop de 100 litres per metre quadrat que han caigut la passada matinada a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) han negat comerços, pàrquings i comerços. Aquest dimecres al matí, els esforços s'han centrat en netejar de fang els carrers del municipi i treure l'aigua dels molts comerços i pàrquings que s'han vist afectats.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, ha explicat que la Policia Local i els Bombers han treballat tota la nit per minimitzar els efectes de la forta pluja que va caure ahir a la nit.

Albó ha destacat que, més enllà dels carrers pròxims a la platja, l'aigua ha negat també zones més altres del municipi, fet que no succeeix habitualment.

Tant a primera línia de mar, com en els carrers paral·lels, pocs han estat els comerços i pàrquings que no han patit els efectes de les fortes pluges d'aquesta passada nit a Sant Feliu de Guíxols que han acumulat fins a 95 metres per metre quadrat. Els desperfectes al municipi eren molt visibles aquest matí amb carrers completament enfangats, bombers dragant aigua de baixos i pàrquings i comerciants eixugant l'aigua que ha entrat als seus establiments.

A banda dels mitjans particulars de cada afectat, Bombers, membres de Protecció Civil i de la Policia Local han treballat tota la nit i aquest matí per minimitzar els efectes de la forta pluja. On més aigua s'ha acumulat ha estat a pàrquings i baixos de comerços on, en molts casos, l'aigua ha superat el metre d'alçada.


 
Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Joan Alfons Albó, l'aigua també ha afectat diversos equipaments municipals com el pavelló d'esports, els arxius municipals i la Caserna de la Policia Local. A més, vuit embarcacions amarrades al port s'han enfonsat pels efectes de la pluja.

Albó, que ha destacat que tot i la virulència de la pluja no s'han hagut de lamentar danys personals, ha assenyalat que la prioritat durant tot el matí ha estat netejar les clavegueres per evacuar l'aigua acumulada i treure el fang dels carrers. L'alcalde de Sant Feliu espera que en un màxim de dos dies el municipi torni a la normalitat.

Albó també ha fet una crida perquè tots els afectats per les pluges facin un acurat inventari dels desperfectes per cobrar les pertinents indemnitzacions de les asseguradores.

Pel que fa als afectats, s'han pres amb resignació la situació. Asseguren que ni molt menys és un fet habitual i que, amb pluges com les de la passada nit, és impossible evitar que l'aigua negui la part baixa del poble. També han destacat, especialment els comerciants, que, per sort, l'aigua no ha superat els 20 o 30 centímetres, el que ha evitat més danys.