Judici a un home acusat d'abusar sexualment durant set anys d'una menor

El veí de Torroella de Montgrí s'enfronta a nou anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat un veí de Torroella de Montgrí que s'enfronta inicialment a 9 anys de presó acusat d'abusar sexualment d'un menor durant set anys. El processat, Miguel Ángel L. M., ha negat les acusacions i atribueix la denúncia a una venjança del noi.

Segons ha explicat al judici, la víctima, que tenia problemes amb les drogues, el va amenaçar amb "fer-li pagar" que no volgués donar-li diners ni contractar-lo a la seva empresa. La víctima, en canvi, ha assegurat que l'acusat es va aprofitar de la relació que tenien. "Per mi era com el meu pare o el meu germà gran", ha afirmat el noi i ha afegit que durant anys no va ser conscient de ser víctima d'abusos perquè creia que era "normal".

La víctima assegura que els abusos sexuals van començar a produir-se quan ell tenia onze anys. El presumpte agressor, un amic de la seva mare que, amb l'excusa de portar-lo amb cotxe fins a Girona per anar al cine, va començar a fer-li tocaments. Els abusos haurien anat a més i quan el menor tenia uns catorze anys van començar les fel·lacions mútues. "Solia utilitzar la força", ha afirmat la víctima. Una afirmació que ha fet que l'acusat cridés "això és mentida" enmig del judici, cosa que ha obligat la magistrada a intervenir.

L'acusat, Miguel Ángel L. M., ha negat les acusacions. "Rotundament no, no hi va haver cap gest de contingut sexual ni que es pogués mal interpretar", ha afirmat el processat que diu que mai hi va haver cap tocament, ni fel·lació i tampoc es va ficar al llit de la víctima quan era menor.

L'acusat ha explicat que va començar a tenir relació amb el noi perquè era amic de la seva mare. Aleshores, mare i fill vivien a Torroella de Montgrí i l'acusat vivia a Girona. La relació es va intensificar quan la mare i el fill van traslladar-se a viure a Girona, en un pis just al costat del processat. "El noi solia venir a casa, sobretot a jugar a l'ordinador", ha assegurat l'acusat.

El processat ha assegurat que amb l'adolescència la víctima va començar a tenir problemes amb les drogues i mala relació amb la seva mare. "En parlàvem sovint perquè estava preocupada", ha afirmat. Aleshores, quan el noi tenia uns setze anys, va anar a fer pràctiques a l'empresa de l'acusat durant uns mesos. L'acusat assegura que els diners que donava a la víctima eren arran de les pràctiques, no per cobrir els abusos sexuals.

Miguel Ángel L. M. ha relatat que després de les pràctiques, el jove li va demanar que el contractés. L'acusat creu que el fet de negar-s'hi i també que no volgués donar-li diners van provocar la denúncia. "Tot el que diu és fals", ha conclòs.

Com un pare

La víctima ha assegurat que va viure "un infern" i que durant anys va portar "una doble vida" perquè, per vergonya, no va explicar a ningú que estava essent víctima d'abusos sexuals. "Ell va aprofitar que per a mi era com un pare o com un germà gran", ha afirmat el jove que diu que durant anys no va entendre que era víctima d'abusos perquè pensava que "era normal".

Segons ha relatat, l'acusat va aprofitar els moments que el menor estava sol, que anava amb ell amb cotxe per anar al cine o que jugava a l'ordinador al seu pis de Girona per fer-li tocaments per tot el cos tant per sobre com per sota la roba.

Fins i tot alguns caps de setmana, el menor es va quedar a dormir a casa l'acusat. Segons el fiscal, el processat va aprofitar aquestes ocasions per anar a l'habitació de la víctima, ficar-se al llit amb ell i tocar-li els genitals. Finalment, van començar les fel·lacions fins que amb 18 anys el jove va "reunir el valor necessari" per explicar-li a la seva mare i, un any després, presentar denúncia.

La fiscal i l'acusació particular demanen inicialment que condemnin Miguel Ángel L. M., que no té antecedents penals, a 9 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual. La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, demana que l'absolguin.