Desactivada l'alerta del Pla Inuncat un cop finalitzat l'episodi de pluges

Des d'aquest dimarts a les nou del vespre, el telèfon d'emergències ha rebut 194 trucades

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha donat per finalitzat el darrer episodi de pluges que han descarregat amb força durant la nit arreu del territori.

Tot i així, al llarg del matí encara es pot produir algun ruixat, amb major probabilitat al litoral i prelitoral central i nord, i que fins i tot podrà ser localment fort en algun punt del territori. A més, entre les vuit i les deu del matí, només s'han rebut 15 noves trucades. En tot l'episodi, des d'ahir a les nou del vespre se n'han registrat 194, cap d'elles per incidències greus, segons Protecció Civil.

Per comarques, 91 trucades s'han fet des del Baix Empordà, 25 des del Baix Camp, 22 des de la Selva i 15 des del Barcelonès. Per municipis, des de Sant Feliu de Guíxols s'han fet 79 trucades al telèfon 112, 8 d'aquestes entre les 8 i les 10 del matí. La majoria de les trucades al 112 han estat per inundacions, obstacles a la calçada i incidències de trànsit (branques i bassals a la via).

De les trucades d'emergències, 120 han estat derivades als Bombers de la Generalitat, des de les deu de la nit d'ahir fins a les deu d'aquest matí, 8 dels avisos s'han rebut en les darreres dues hores i tots amb origen a les comarques de Girona. 

Per demarcacions, s'han derivat 89 avisos a la Regió d'Emergències de Girona, 14 a Tarragona, 12 a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord i 5 a la Sud. El telèfon d'emergències 112 també ha derivat 45 d'aquests avisos relacionats amb pluges als serveis municipals (brigades municipals, tècnics i voluntaris de protecció civil i policia local) a través de les seves policies locals i als Mossos d'Esquadra.

D'altra banda, voluntaris de diverses associacions de voluntaris de protecció civil (AVPC) han fet guàrdia durant aquesta passada nit i han actuat en incidències derivades de la pluja.