ERC de Girona reclama celeritat en l’obertura de la nova biblioteca Carles Rahola

Maria Mercè Roca considera que no és acceptable la manca de servei ocasionat amb el trasllat

La cap de llista d’ERC a Girona, Maria Mercè Roca, reclama una major celeritat en l’obertura de la nova biblioteca Carles Rahola. El tancament fa més d’un any de la biblioteca ubicada a la Casa de Cultura ha deixat sense servei als seus usuaris que no disposen de cap altre equipament dedicat a la lectura al centre de la ciutat.
 
Roca considera que ‘és inadmissible la manca de servei ocasionat amb el trasllat’ i opina que ‘s’hauria d’haver contemplat un servei de mínims en les instal·lacions de la Casa de Cultura’.
 
Malgrat que la biblioteca s’havia d’inaugurar el passat Sant Jordi tot apunta que fins Nadal no serà possible la seva obertura. Si es compleixen les previsions haurà comportat 16 mesos de manca de servei. És per això que Roca demana ‘celeritat en el procés per poder escurçar al màxim possible els terminis previstos’.
 
La cap de llista republicana també reclama que el trasllat previst de la biblioteca municipal Ernest Lluch a la Casa de Cultura es faci en condicions, és a dir amb una bona adaptació de l’espai que ocupava l’anterior biblioteca i esperant que la nova biblioteca Carles Rahola estigui en funcionament, per tal de no deixar més usuaris sense servei.
 
Record del llegat d’Artur Vinardell i Roig

La formació republicana també demana que es recordi amb una placa a la façana de l’Oficina de Turisme i Sala d’exposicions municipals de la Rambla, la figura d’Artur Vinardell i Roig, que fou un periodista i escriptor republicà, que va viure a Girona i que en època de la República va crear la primera Biblioteca Municipal de Girona amb la donació del seu fons de llibres.   
 
ERC també proposa que ja després de la Guerra Civil els seus llibres es van integrar en el fons de la Biblioteca Provincial, aquesta li dediqui un espai i en faciliti el seu accés i divulgació.