Detenen un home per estafar 6.500 euros a catorze famílies a Tossa de Mar

Simulava tenir un campus de voleibol que va resultar ser fals

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 8 de setembre un home de 50 anys acusat d'estafar 6.500 euros a catorze famílies amb un fals campus de voleibol a Tossa de Mar (Selva).

Segons fonts policials, l'home, de 50 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, va cobrar en tots els casos però l'activitat, que sí es va dur a terme l'any passat, mai no es va celebrar. De fet, en l'edició anterior, el detingut no va pagar els 8.775 euros a l'hotel on es van allotjar els participants. Els joves s'havien d'allotjar en règim de pensió completa i les activitats s'havien de fer en un pavelló el municipi entre el 30 de juny i el de juliol.

En total, les famílies van pagar 440 euros. Teòricament, el Campus de Tecnificació de Voleibol per a joves s'havia de celebrar en un entorn privilegiat i amb entrenadors de prestigi. L'organitzador va cobrar en tots els casos i no va tornar els diners després que el campus s'anul·lés. El campus, que s'havia realitzat l'any anterior per primera vegada, resultava atractiu i moltes famílies van tornar a apuntar els seus fills a l'activitat.

Els Mossos d'Esquadra van descobrir que l'any passat el detingut, que utilitzava un nom fals per relacionar-se amb les seves víctimes i dificultar i així la seva identificació, va deixar a deure 8.775 euros on van estar allotjats els participants. L'establiment va denunciar l'home al jutjat. Tampoc va pagar el lloguer del pavelló esportiu que es va fer servir per dur a terme les activitats i va deixar a deure un import de 440 euros.

L'organitzador en cap moment va tenir la intenció de fer el campus d'enguany, de fet en cap moment va fer les reserves ni a cap hotel ni tampoc disposava de cap pavelló esportiu on fer les activitats. L'home va estafar a les famílies un total de 6.498,75 euros.

El detingut, que ja tenia cinc antecedents per fets similars, va passar a disposició judicial el passat 10 de setembre i va quedar en llibertat amb càrrecs.