La nova executiva del PSC a Girona es presentarà el proper 20 de setembre

A l'abril van plegar en bloc deu membres per desavinences amb la direcció

El PSC vol donar per tancada la crisi que va suposar la sortida de bona part de l'executiva gironina, amb noms que històricament havien tingut molt pes al partit a nivell gironí com Manel Nadal, Pia Bosch, Joaquim Nadal, fins aleshores president del PSC a Girona. En aquell moment, els crítics reclamaven un congrés extraordinari per poder designar de nou tota l'executiva però mai es va arribar a celebrar. 

El primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, ha escollit presentar la renovació de l'executiva en una assemblea oberta a militants i simpatitzants, tot i que només tindran dret a vot els militants. Serà dissabte 20 de setembre a Santa Cristina d'Aro i serà llavors quan Fernández donarà a conèixer les noves incorporacions i com ha decidit reestructurar la direcció del partit. "La unitat primarà la construcció d'un projecte col·lectiu que estarà centrat en el municipalisme que sempre ha caracteritzat el PSC", ha avançat Fernández.

La nova etapa engegarà amb una executiva que manté persones amb experiència dins el partit -com els alcaldes Teresa Ferrés (Palamós), Estanislau Puig (L'Escala), Consol Cantenys (Vilafant), Esteve Pujol (Camprodon); el diputat Àlex Sáez i el senador Rafel Bruguera- però també conservarà perfils de gent més jove com Marc Lamuà o David Maldonado. 

La mirada posada en les municipals

Tot i que encara no s'han desvetllat els noms de les noves incorporacions ni quantes seran, el primer secretari assegura que ha renovat l'executiva amb la mirada posada en les municipals. Per això, ha incorporat persones amb coneixement del seu territori per tal que ajudin en l'elaboració de les llistes per a les eleccions municipals de maig del 2015. 

"Ha de ser una executiva en la que el debat, el diàleg, la suma i una aposta clara a favor de la regeneració democràtica hi tinguin prioritat", ha afegit el primer secretari dels socialistes gironins, que recorda que el partit té una "clara vocació municipalista". "La nostra vocació essencial és el treball a favor de la gent i a favor del bé comú. I amb aquesta finalitat emprenem el camí cap a les municipals", ha conclòs Fernández.