Detingut per assaltar i robar sis persones d'edat avançada a Sant Feliu de Guíxols

El lladre seguia a les víctimes fins al banc

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 4 de setembre un home de 37 anys i veí de Llançà (Alt Empordà) per assaltar i robar sis persones d'edat avançada entre el 30 de juliol i el 31 d'agost a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

L'individu interceptava les víctimes a la zona comunitària de les escales o a l'ascensor dels immobles on residien. Seguidament, emprant violència o aprofitant un moment de distracció s'apoderava de la bossa de mà o la cartera que duien. En dos del casos, el pispa prèviament havia seguit la víctima fins al banc i havia observat el codi de seguretat de la targeta o la llibreta bancària per així poder retirar diners un cop robada la cartera (una quantitat no superior a 600 euros).

Segons les denúncies, el lladre entrava juntament amb la víctima compartint ascensor i, un cop aquesta baixava al seu replà, l'individu pujava un pis més. Acte seguit baixava corrents per les escales, donava una empenta a l'ancià i li sostreia les pertinences. Una de les víctimes va patir una luxació de l'espatlla i una altra ferides lleus.


Arran dels fets, els mossos van realitzar un dispositiu de vigilància de paisà per les zones on s'havien comés els assalts per tal de prevenir futurs delictes i localitzar-ne l'autor. El dispositiu va donar resultats el 4 de setembre. Gràcies a la col·laboració ciutadana i després d'una persecució a peu pels carrers de Sant Feliu de Guíxols, els mossos van localitzar i detenir el presumpte lladre.

El detingut, que tenia antecedents pels mateixos fets, va passar el dia 5 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual en va decretat la seva llibertat amb càrrecs.