Troben el cos del submarinista alemany desaparegut fa sis dies a les Illes Medes

Uns bussejadors han localitzat la víctima surant a la zona d'Els Tascons

Un grup de submarinistes que estava fent una immersió per la zona d'Els Tascons a les Illes Medes (Baix Empordà) ha localitzat aquest dissabte al migdia el cos sense vida del submarinista alemany de 73 anys que va desaparèixer fa sis dies. Ràpidament, els submarinistes han avisat els GEAS - l'equip especialitzat de la Guàrdia Civil que s'ha encarregat de la recerca- que han anat fins al punt per recuperar el cos sense vida de l'home.

Els submarinistes han localitzat la víctima a 35 metres de fondària i a 20 metres del punt inicial d'immersió després de ser arrossegat durant sis dies per les corrents de la zona. En principi està previst que se li practiqui l'autòpsia el proper dilluns. Segons han explicat el cap dels GEAS a Girona, Fernando Aguirre, un grup de submarinistes que feien una immersió per les Illes Medes han localitat aquest dissabte, a les dotze del migdia, el cos sense vida del submarinista alemany de 73 anys desaparegut ara fa sis dies.

Es dóna la casualitat que el grup que l'ha trobat estava organitzat per la mateixa empresa que el difunt havia contractat per fer la immersió. Aguirre ha afegit que un cop que es va suspendre la recerca del submarinista el passat dia 11, es va enviar un comunicat als centres d'immersió de l'Estartit per alertar-los que si trobaven el cos no el toquessin i avisesin a la Guàrdia Civil.

Els submarinistes l'han trobat a la zona de 'Els Tascons' a 35 metres de fondària i a 20 metres del punt inicial d'immersió, l'espai que l'equip especialitzat dels GEAS de la Guàrdia Civil havia delimitat durant la recerca i per on l'havien estat buscant els darrers dies. Ràpidament, el grup ha avisat als GEAS que s'han desplaçat fins al lloc dels fets, han activat tots els protocols i les diligències necessàries i han transportat el cos fins al port de l'Estartit. 

Aguirre ha apuntat que pels indicis que presenta el cos i l'equip del submarinista, els forts corrents marítims que hi ha per la zona de les Illes Medes haurien estat movent el cos de la víctima i, per aquest motiu, els efectius de recerca no l'haurien aconseguit localitzar. El difunt presentava diverses ferides a la cara i a les extremitats.

Fernando Aguirre ha afegit que, com havien pronosticat, el jacquet del submarinista tenia flotabilitat positiva en el moment de l'accident, el que va fer que quedés surant tots aquests dies i que fos arrossegat per les corrents. En el moment que el jacquet es va quedar sense aire és quan el cos es va depositar al fons marí on ha estat trobat.

En principi, el Jutjat d'Instrucció número 1 de la La Bisbal d'Empordà s'ha fet càrrec del cas i el proper dilluns se li practicarà l'autòpsia per determinar la causa exacte de la seva mort. La recerca de l'home es va suspendre el passat dijous - després de cinc dies de treballs- i després de pentinar una zona de 40.000 metres quadrats i fins a 50 metres de profunditat. L'equip també va utilitzar un robot submarí però no van aconseguir trobar cap rastre del difunt. En el dispositiu de rescat també hi van participar els Bombers de la Generalitat i efectius de Salvament Marítim i de la Creu Roja.

Segons va explicar el cap dels GEAS, Fernando Aguirre, l'avís d'alerta de la desaparició la van donar els seus dos companys d'immersió. Segons sembla, la mala visibilitat va separar els tres submarinistes i va ser en la tornada a la superfície que els seus companys el van trobar a faltar. Els dos homes va avisar a la Guàrdia Civil el diumenge passat al voltant de la una del migdia i, des de llavors i fins dijous, l'equip del GEAS no va parar de treballar per intentar localitzar-lo.