CiU reclama explicacions a Foment pel nyap de l'estació del TAV de Figueres

Nombrosos usuaris s'han queixat dels defectes de construcció

El diputat de CiU al Congrés, Jordi Xuclà, ha denunciat l'existència de "defectes de construcció" a l'estació del TAV de Figueres-Vilafant, a l'Alt Empordà. El diputat ha posat el focus sobre aquesta qüestió arran de les crítiques dels usuaris i, mitjançant una pregunta escrita que ha fet al Congrés, que té com objectiu que el Ministeri de Foment informi sobre quines mesures pensa adoptar per solucionar aquests defectes estructurals. "Les coses es poden i s'han de fer més ben fetes.

Demanem explicacions i, sobretot, reparacions al Ministeri de Foment", ha assegurat el diputat. Unes deficiències que se sumen als problemes de goteres que l'any passat van aparèixer a l'estació de Girona. "No fa ni dos anys de la inauguració de l'estació del tren d'alta velocitat a Figueres-Vilafant i ja es fan evidents els primers defectes de construcció que han denunciat els usuaris", ha assenyalat Jordi Xuclà.

Per aquest motiu, el diputat ha fet una petició - a través d'una pregunta escrita al Congrés- perquè el Ministeri de Foment informi sobre quines mesures pensa adoptar per solucionar aquests defectes de construcció detectats a l'estació figuerenca.

Per altra banda, Xuclà també ha registrat una altra pregunta al Congrés on ha demanat conèixer les mesures que té previst adoptar el govern espanyol per tal que els trens convencionals i els d'alta velocitat tinguin un mateix punt de baixada i pujada de passatgers als combois. "Cal unificar un mateix punt per a tots els trens que fan parada en la mateixa estació i així homologar el servei als estàndards d'altres països desenvolupats", assenyala en la seva petició.

Pel que fa a defectes de construcció en estacions del TAV, aquesta no és la primera vegada que apareixen problemes en aquestes instal·lacions a les comarques gironines. L'any passat - tres mesos després de la seva inauguració- unes filtracions d'aigua pel sostre de la nova estació del TAV de Girona van provocar goteres a l'interior de l'edifici. Els fets es van descobrir el mes de març i es van intentar solucionar tot i que el novembre passat les goteres van tornar a aparèixer.