Detinguts per voler robar la càrrega d'un camió estacionat a la Jonquera

Els tres lladres viatjaven en un vehicle robat

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 9 de setembre tres homes que van intentar robar la càrrega d'un camió estacionat a una àrea de servei a la Jonquera (Alt Empordà). Els fets van passar de matinada i va ser el mateix conductor del camió qui es va adonar que l'estaven robant i va alertar la policia. L'home va descriure que havia vist tres lladres que havien fugit amb un camió petit.

Els mossos van muntar ràpidament un dispositiu i van detectar el vehicle sospitós que, a més, van comprovar que constava com a robat des del juny a Mataró. Els lladres van intentar escapar pel bosc i, poca estona més tard, els van enxampar mentre intentaven fugir amb un altre vehicle a Garrigàs.

Els detinguts són tres homes de 30 i 31 anys, de nacionalitat marroquina i senegalesa i amb domicili a Girona i Montcada i Reixac. Se'ls considera autors d'una falta de furt (en grau de temptativa) i un delicte de robatori i furt d'us de vehicle.

Els fets van passar cap a tres quarts de quatre de la matinada del dimarts dia 9 de setembre, quan un camioner que tenia estacionat el vehicle en un pàrquing de la Jonquera va comunicar als mossos que li havien intentat sostreure la càrrega i que els lladres havien fugit amb un camió petit.

Mentre una patrulla comprovava els fets, una altra dotació va localitzar al cinturó de ronda de Figueres un camió petit que coincidia amb el vehicle amb el que havien fugit els lladres.

Els mossos van comprovar que el camió constava sostret a Mataró el passat mes de juny i van indicar al conductor que s'aturés. Aquest, no va fer cas a les indicacions i va circular direcció Vilamalla sense afluixar la velocitat. A un centenar de metres del poble, el conductor va aturar el vehicle i de dins en van sortir dues persones corrent que, en la foscor de la nit, van entrar al bosc.

Els policies van muntar un dispositiu per tal de localitzar aquestes persones i, en poca estona, van localitzar un turisme que estava aturat al voral de la carretera N-II, al terme municipal de Garrigàs, i que s'incorporava a gran velocitat a la via.

Aquesta maniobra va aixecar les sospites dels agents, que van aturar el vehicle una mica més endavant i van identificar els seus ocupants. Mentre escorcollaven les tres persones que viatjaven al vehicle, una d'elles va començar a córrer pel mig de la carretera i els agents van haver de fer indicacions a una furgoneta per tal que no envestís l'home, que va ser interceptat immediatament.

Després de comprovar que encara portaven restes de plantes i herbes a la roba i que a dins del vehicle hi havia diversos jocs de guants, cúters i llanternes, els policies van detenir aquestes tres persones per una temptativa de furt i un robatori i furt d'ús del camió.

Els agents van poder lliurar el camió robat al seu propietari just l'endemà de recuperar-lo.

Després de declarar davant dels mossos, van quedar en llibertat amb càrrecs. Dos d'ells tenien antecedents.