Endesa reforma dues línies de mitja tensió a l'Alt Empordà

Ha substituït fins a 28 suports elèctrics

Endesa ha reformat dues línies de mitja tensió al seu pas pels municipis de Garrigàs, Sant Miquel de Fluvià, Vilaür, Saus, Camallera i Llampaies, a l'Alt Empordà, i Vilopriu, al Baix Empordà.

Concretament, s'han substituït un total de 28 suports de fusta malmesos i s'ha aprofitat l'acció per instal·lar-hi uns aïlladors de material més resistent. Aquesta intervenció millora la qualitat del subministrament elèctric a uns 2.000 clients repartits entre els municipis alt empordanesos de Figueres, Garrigàs, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Saus, Camallera i Llampaies, Palau de Santa Eulàlia, Torroella de Fluvià, Ventalló i Vilamacolum.

Aprofitant la substitució dels suports, també s'han canviat els antics aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics. Aquests nous elements estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporten significatius avantatges respecte dels anteriors.

En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps. Així mateix, són més forts davant d'actes vandàlics i trets dels caçadors.

Les accions s'han realitzat a diferents trams de la línia que surt d'una subestació de Figueres, que té una extensió de 54 quilòmetres i alimenta un total de 68 centres de transformació.