Se suspèn la recerca del submarinista desaparegut a les Illes Medes

S'ha estat buscant durant cinc dies sense resultat

Els Bombers de la Generalitat han informat que aquest dijous a les 20:30 hores s'han aturat les tasques de recerca del submarinista alemany de 73 anys que va desaparèixer diumenge durant una immersió a la zona de les Illes Medes (Baix Empordà) coneguda com 'Els Tascons'.

El desaparegut feia immersió amb dos companys més que van denunciar la seva desaparició a les 13 hores de diumenge. Durant cinc dies s'ha establert una àrea de recerca de 40.000 metres quadrats i s'han fet diverses immersions recorrent la zona a una profunditat de fins a 60 metres sense trobar ni rastre de l'home, que tenia vint anys d'experiència com a submarinista. També han fet servir un robot submarí.

En el dispositiu de rescat, dirigit per la Guàrdia Civil, hi han participat submarinistes del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) i de la Guàrdia Civil, efectius de Salvament Marítim i de la Creu Roja.

En iniciar la immersió, la mala visibilitat va separar els tres submarinistes i va ser en la tornada a la superfície que els seus companys el van trobar a faltar i ho van denunciar a la Guàrdia Civil a la una del migdia del diumenge.

Els Bombers de la Generalitat han explicat que han suspès les tasques de recerca fins que no hi hagi pistes o indicis clars de la zona on pot estar el submarinista desaparegut.