El PP de Girona exigeix que es retiri una estelada de l'Ajuntament

Els populars consideren una 'provocació' la petita bandera en un dels balcons

El grup municipal del Partit Popular (PP) l’Ajuntament de Girona ha demanat la retirada immediata de l’estelada que s’ha col·locat en un balcó de l’edifici consistorial. La portaveu, Concepció Veray, indica que “és una nova mostra de les ganes de confrontació que tenen alguns i de la manca de respecte que això demostra per part d’aquests cap als gironins que no pensen  com ells”. La bandera, de petites dimensions, no està col·locada en el balcó principal de la façana consistorial, si no en un dels adjacents que pertanyen als despatxos dels funcionaris.

Amb tot, la portaveu popular ha explicat que “és la primera vegada que s’ha de lamentar un comportament així d’aquest ajuntament, tot i que durant vuit anys al govern hi havia ERC”. Veray considera que “aquesta institució és de tots els gironins i gironines, dels que són independentistes i dels que no ho són, i els responsables ho han de respectar i no utilitzar la institució a favor d’una opció determinada”. Per aquest motiu, Veray insisteix en reclamar que “no permetin penjar estelades a la façana de l’ajuntament”, i afegeix que “el que han de fer és complir la llei de banderes”.

Per Veray “amb accions com aquesta volen convertir l’11 de setembre en una festa del separatisme quan no ho és”.  “Som molts els que defensem la convivència i la unitat que han de ser protagonistes de la nostra Diada, una celebració de tots els catalans i catalanes”, ha dit Veray, i ha afegit que “els que promouen la independència, els que han abandonat la senyera per lluir l’estelada, estan dividint la societat”. “Som molts els gironins i gironines que ens sentim catalans i espanyols i per això reivindiquem una Diada de tots els catalans en una Catalunya plural i oberta”, ha conclòs Veray.