300 violoncel·listes commemoren els 300 anys de la caiguda de Rafael Casanova

L'obra d'Albert Guinovart, basada en versos de Miquel Martí i Pol, ha estat dirigida per Xavier Albertí

Puntualment a les 8 del matí, 300 violoncel·listes han fet sonar els seus instruments davant del Born Centre Cultural, en l'estrena de la peça d'Albert Guinovart 'Érem. Som. Serem'.

S'ha commemorat així, la caiguda de Rafael Casanova, fa 300 anys, en l'hora i el lloc exacte on va ser ferit. Amb la direcció musical de Xavier Albertí i la participació de músics professionals i estudiants d'escoles d'arreu de Catalunya, l'actuació ha estat presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas, tots els consellers entre altres autoritats com ara l'alcalde de Barcelona i diputats del Parlament.

A més, desenes de persones, s'han congregat per seguir en directe una actuació carregada de simbolisme.

(Visualitza el vídeo al web)

 


A l'hora i a l'espai on Rafael Casanova va caure ferit en l'últim atac dels Borbons de la Guerra de Successió, fa 300 anys, 300 violoncel·listes han estrenat l'obra d'Albert Guinovart 'Èrem. Som.Serem', una peça inspirada en versos de Miquel Martí i Pol, de la poesia 'Ara mateix'. Acompanyats per sis percussionistes, els intèrprets han fet sonar una obra carregada de simbolisme que ha estat dirigida per Xavier Albertí, en una partitura escrita per encàrrec per aquesta ocasió concreta, que ha començat a les 8 en punt del matí a El Born Centre Cultural.

L'actuació ha estat presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. A més, hi ha estat presents tot el Govern, diputats, l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, i altres membres del consistori Barceloní.

Els intèrprets han sorgit voluntàriament d'una convocatòria de l'ESMUC en què han col·laborat l'Associació Catalana d'Escoles de Música i l'Associació de Conservatoris de Música, així com les escoles privades. La crida per buscar aquests músics va ser obert a professionals, amateurs i estudiants de tot Catalunya i per això, l'orquestra de violoncels estava formada per músics de totes les edats i nivells, que han volgut participar en un esdeveniment especial com aquest. Han vingut músics Barcelona, de la Garriga, de Roda de Ter, de Vacarisses, de Vilafranca del Penedès, de Cervera, de Lleida, entre altres poblacions. En acabar l'actuació, dos intèrprets, els més joves amb només 6 anys, han saludat el president Mas i la presidenta del Parlament.

Desenes de persones s'han congregat en aquest espai per seguit en directe l'actuació, en un dels actes més matiners de la Diada d'aquest 11 de setembre. S'han pogut veure ja moltes samarretes grogues amb la senyera com a preludi del que podrà ser aquesta jornada.