Es redueix la població de senglars i no faran falta tantes batudes excepcionals

Durant la temporada han fet 5.374 batudes, un 12% més que l'any passat

La temporada de caça de senglars és entre setembre i març però a l'estiu els caçadors també fan batudes excepcionals per danys, les que es fan fora de temporada quan els senglars malmeten els conreus o provoquen accidents. Que els senglars no provoquin danys és responsabilitat dels caçadors que, a les comarques gironines, han hagut d'intensificar el nombre de batudes al llarg de la temporada per evitar accidents.

El president de la Federació de Caça de Girona, Carles Dilmé, ha assegurat que la població de senglars estava 'molt i molt alta' i que, per això, han fet un 12% més de batudes que durant la temporada del 2009. En total, durant aquests sis mesos han fet 5.374 batudes quan el 2009 en van fer 4.745. També ha incrementat en uns 2.500 el nombre de porcs senglars caçats. La temporada passada en van caçar 11.500, que en aquell moment ja va ser un rècord, però enguany l'han polvoritzat i n'han caçat uns 14.000.

Segons Dilmé han hagut de fer un sobreesforç per fer abaixar la població de senglars. 'Ens havíem proposat controlar la població i ho hem aconseguit', ha afirmat el president de la Federació de Caça que conclou que aquest estiu podran estar més tranquils i no caldrà fer tantes batudes per danys. A més, segons les previsions aquest any naixeran menys cries perquè només un 9% de les femelles caçades estaven prenyades quan normalment la mitjana era del 15%.

Tot i això, Carles Dilmé afirma que no poden abaixar la guàrdia perquè durant la temporada passada es van registrar més de 300 accidents i els caçadors s'han d'assegurar que unes xifres tan negatives no es tornin a produir. 'Hem fet la feina i l'hem fet ben feta', ha conclòs el president de la Federació a Girona. Entre el març i el juliol només han hagut de fer una cinquantena de batudes extraordinàries.

'Ara només fem batudes per danys, per salvar el màxim de cultius', ha exposat Dilmé que explica que durant l'estiu les batudes no acostumen a obtenir bons resultats. Enguany també cal afegir-hi un aspecte en contra més: el mal estat del bosc després de la nevada del març dificulta encara més la localització i la caça dels senglars. 'Com més hàbitat tenen més difícil ens ho posen', ha conclòs Carles Dilmé.

Els caçadors no hauran de fer tantes batudes extraordinàries aquest estiu ni han hagut d'avançar la temporada de batudes per danys però, per si calgués, el departament de Medi Ambient ja ha autoritzat 40 àrees extraordinàries de caça a la demarcació.