Adif es compromet a desencallar la reposició del Parc Central de Girona en el termini màxim d'un mes

Puigdemont assegura que hi ha un "compromís ferm" per part del ministeri

Tot i que fa més de sis anys que Adif va començar les obres de l'alta velocitat encara queden reposicions pendents. L'Ajuntament de Girona està especialment preocupat per l'endarreriment dels treballs a la zona de la llosa de la nova estació -l'antic Parc Central-, que és el punt amb més afectació i el que encara queda per resoldre. 

Per parlar d'aquest i d'altres assumptes, l'alcalde i el regidor del projecte ferroviari han pressionat per tenir una reunió amb els màxims responsables d'Adif per abordar tot allò que queda pendent. Puigdemont ha reconegut que les detencions en el sí de la cúpula d'Adif per possible malversació i suborn a les obres del TAV a Barcelona ha afectat Girona. Això ha endarrerit els contactes entre l'empresa pública i el consistori, també perquè hi ha hagut canvis en els càrrecs directius i han canviat els interlocutors. 

Respostes en un mes

Segons ha explicat l'alcalde, Adif s'ha compromès a respondre tots els aspectes plantejats pel consistori en el termini màxim d'un mes. "La reunió ha anat bé i, tot i el temps perdut, hi ha un compromís ferm", ha manifestat Puigdemont. Adif ja ha encarregat la redacció del projecte de reposició del Parc Central, un altre dels encàrrecs que també ha quedat frenat per les detencions en el sí de l'administrador d'infraestructures. Ara caldrà veure si el projecte encaixa amb la idea que el consistori té per al futur d'aquesta zona.

Un altre dels assumptes prioritaris que el consistori ha plantejat a la reunió és l'eliminació del 'finger' que uneix les dues estacions en superfície. Des del principi, l'ajuntament ha demanat que es tregui perquè és un element que divideix el parc. Proposa que es faci un accés subterrani. 
Puigdemont també ha detallat que Adif té clar que les obres de reposició de la zona de Mas Xirgu (on estava la tuneladora) i del carrer Oviedo (per on passaven tots els camions que traslladaven la runa) són competència de l'Estat. "Ara falta parlar de calendaris", ha afegit. 

Un altre dels assumptes pendents també és saber si Adif es farà càrrec de l'import de les obres del carrer Bisbe Sivilla i plaça Montserrat, que l'ajuntament ha assumit amb l'objectiu que el cost l'acabi assumint l'Estat.