La UdG demana el preconcurs de creditors per al seu Parc Científic i Tecnològic

Té un deute acumulat de 41 milions d'euros

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona ha obert un procés preconcursal per intentar assegurar la seva viabilitat econòmica. La direcció del centre va decidir divendres passat iniciar converses amb els seus creditors per reestructurar el deute acumulat.

El deute acumulat per la Fundació del Parc Científic i Tecnològic –promoguda el 2001 per la UdG, l’Ajuntament i la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona i la Federació d’Organitzacions de Girona– ronda els 41 milions d’euros. Els principals creditors del centre són el govern de l’Estat i entitats bancàries, que van finançar la construcció del parc, inaugurat el 2007. La universitat no ha pogut fer front als pagaments anuals del préstec de l’Estat i confiava en una aportació de la Generalitat d’uns 18 milions d’euros que mai van arribar.

El deute s’ha anat gestionant amb diversos ajornaments de pagament, però ara es reclama el pagament imminent de nou milions d’euros. A finals de juny, el rector de la UdG Sergi Bonet plentejava que la seva intenció era intentar que l’Estat li condonés part del deute. El cost de funcionament del parc és d’uns 2 milions d’euros l’any o des de la universitat aspiren a deixar d’aplaçar pagaments per trobar-hi una solució.