Dues empreses gironines llencen al mercat una app adreçada als professors

En poc més de 15 dies, la app Additio ja suma més de 10.000 descàrregues

Coincidint amb l'inici del curs escolar, dues empreses gironines, una dedicada a la fabricació de llibretes de paper per a professors amb més de 20 anys d'experiència i una dedicada a desenvolupar aplicacions per a dispositius mòbils, han llençat al mercat una nova aplicació per a professors que està tenint una gran acollida entre el col·lectiu. L'aplicació que porta per nom Additio, disponible per a iOS i Android, permet als professors fer un seguiment de les notes dels seus alumnes, càlculs de mitjanes, control d'assistència o la planificació del curs mitjançat una tauleta.

En poc més de 15 dies l'aplicació ja suma més de 10.000 descàrregues, a un ritme de 1.300 descàrregues cada dia.

Les dues empreses gironines que estan darrera la nova aplicació són Edicions Additio, SL, dedicada a la fabricació de llibretes per a professors des de fa més de 20 anys, i Ingenium Mobile Studio, que desenvolupa aplicacions per a dispositius mòbils.

Segons Jordi Corominas, un impulsors de Additio, l'acord entre les dues empreses va ser ràpid perquè una tenia l'experiència en el sector i l'altre les idees per adaptar al món digital el que és bàsicament "una llibreta de les de tota la vida".

Segons Corominas l'aplicació ha tingut una rebuda entre els usuaris que ha superat totes les expectatives. De fet, en poc més de quinze dies, l'aplicació suma més de 10.000 descàrregues a tot el món i ja són més de 70.000 els grups escolars que ja es gestionen amb aquesta eina.

Tot i que l'aplicació és gratuïta, més d'un miler dels professors que se l'han descarregat han optat per l'opció premium, que per 3,59 euros, permet gestionar grups il·limitats, generar informes o còpies de seguretat. En aquest sentit, Corominas ha puntualitzat que l'objectiu és incrementar el nombre d'usuaris totals, especialment a l'estranger, per fer rendible el negoci en un termini aproximat de sis mesos.

Corominas assegura que el sector demandava un producte d'aquestes característiques i una prova d'això és que, a banda del nombre de descàrregues, que no para de créixer, molts usuaris s'han posat en contacte amb ells per felicitar-los pel productes i suggerir-los millorares a incorporar en un futur.