1.500.000 persones

Milers d'estelades han omplert el Passeig de Gràcia rebutjant la ingerència del TC espanyol

1.500.000 persones (1,1 milions segons la Guàrdia Urbana) han assistit aquesta tarda a la manifestació del 10-J que ha començat poc després de les sis de la tarda en defensa de l'autogovern i en resposta a la sentència del TC sobre l'Estatut, segons dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els carrers adjacents al Passeig de Gràcia eren tan plens que la manifestació no ha pogut arribar a destinació.

Els manifestants vinguts d'arreu dels Països Catalans transcorren el passeig de Gràcia i la Gran Via de les Corts Catalanes encapçalats per una gran senyera. La mobilització està liderada pel president de la Generalitat, José Montilla, el president del Parlament, Ernest Benach, i els quatre expresidents. La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha afirmat: 'Hi som tots, som molts. Si estem junts, no hi ha tribunal que ens tombi'.

Justament, la capçalera ha estat el que ha portat més polèmica al llarg d'aquesta setmana. Finalment, lema i senyera comparteixen la capçalera. En un primer terme se situa la senyera flanquejada a banda i banda per dos cartells amb el lema i darrere hi ha una gran pancarta amb el lema complet de la manifestació. Darrere de la senyera, hi ha el president de la Generalitat, José Montilla; el president del Parlament, Ernest Benach; els expresidents del Govern, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, i els expresidents del Parlament, Joan Rigol i Heribert Barrera.

Degut a l'assistència massiva de gent, la manifestació s'ha dissolt en arribar a la Gran Via, i a la plaça Tetuan s'ha dut a terme la lectura del text a càrrec de l'actor Lluís Soler i l'actriu Txe Arana i s'ha interpretat l'himne d''Els Segadors' que ha donat per dissolta la marxa.