Reprenen la recerca del submarinista de 73 anys desaparegut a les Illes Medes

Es tracta d'una zona amb mala visibilitat pel fang i les corrents i les pluges dels últims dies

Una desena de submarinistes del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'Esquadra ha reprès aquest dilluns la recerca del submarinista de nacionalitat alemanya 73 anys desaparegut aquest diumenge a la zona sud de les Illes Medes. L'home, que acumula una experiència de més de vint anys com a submarinista, es trobava amb dos companys més.

En iniciar el immersió, la mala visibilitat va separar dos d'ells del desaparegut i va ser en la tornada a la superfície que el van trobar a faltar. El principal inconvenient amb el qual es troben els equips de rescat és que es tracta d'un terra fangós i amb mala visibilitat per les corrents i les pluges dels últims dies. Els tres submarinistes van arribar a la zona sud de les Illes Medes en una embarcació, junt amb més companys.

Un cop allà, els tres submarinistes, tots ells amb molts anys d'experiència, es van separar però com a conseqüència de la mala visibilitat van perdre un d'ells. Els dos primers van comptar en trobar-lo després en fer l'ascens a la superfície, però el seu company no va pujar.

A dos quarts de vuit del matí, els equips d'emergència s'han reunit per organitzar les tasques de recerca, que s'han iniciat passades les deu del matí.

Per la seva banda, la família del submarinista desaparegut es troba a l'Estartit seguint el dispositiu de rescat.