Salt destina 210.000 € en per rehabilitar o adequar elements comuns d'edificis

Les subvencions corresponen al 70% del pressupost de l'obra

L'Ajuntament de Salt ha decidit destinar 210.000 euros en ajudes a comunitats de propietaris del municipi que vulguin rehabilitar o adequar espais o elements comuns dels seus edificis. Les subvencions corresponen al 70% del pressupost del cost de l'obra amb un límit màxim de 10.000 euros per comunitat de veïns.

Els diners d'aquesta línia provenen de la retallada de sous que porten fent l'actual equip de govern local des de l'inici del seu mandat. Les comunitats de propietaris interessades s'hauran d'adreçar a l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Salt. Des del consistori subratllen que l'objectiu d'aquesta convocatòria d'ajuts és donar suport a les comunitats de veïns i fomentar el civisme.

D'aquesta manera, el consistori pretén donar continuïtat a les millores que es persegueixen dins del programa 'Fons per la rehabilitació dels elements col·lectius dels edificis". L'ajuntament vol tirar endavant - amb el suport de la Generalitat de Catalunya i mitjançant el Pla de Barris- una línia d'ajuts a les comunitats de propietaris per així fomentar la rehabilitació, manteniment i conservació dels elements comuns. D'aquesta manera, el consistori vol conscienciar sobre la millora de les condicions de salubritat i seguretat dels elements col·lectius en edificis on viuen diverses famílies.

L'Ajuntament de Salt destinarà aquests 210.000 euros dins de l'exercici d'aquest 2014. Les comunitats de propietaris que estiguin interessades hauran de sol·licitar la concessió de la subvenció mitjançant un model d'instància normalitzat que han de presentar davant el registre de l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Salt, juntament amb la documentació necessària i dins el termini establert. Des de l'equip de govern de Salt (CiU) destaquen que aqueta nova convocatòria d'ajuts tenen com objectiu recolzar les comunitats de veïns i continuar fomentant la consciència entre el veïnatge i la necessitat de realitzar un bon manteniment i conservació dels elements comuns dels habitatges.

L'any passat, la convocatòria d'ajuts del 2013 va servir per reparar i adequar ascensors, reconstruir cobertes, arreglar terrats o esquerdes que hi havia als passadissos o a les façanes.