222 trucades fins ara a Protecció Civil per les pluges que ruixen Catalunya

S'han registrat 25,3 litres en mitja hora a la Vall d'en Bas

Protecció Civil ha rebut fins al moment 222 trucades per incidències relacionades amb la pluja. L'organisme manté activada la fase d'alerta del pla Inuncat, i n'amplia l'afectació a les comarques del Vallès Oriental i el Maresme. Els ruixats més forts i amb més quantitat d'aigua en poc temps s'esperen a les comarques del Berguedà, Osona, el Ripollès, la Garrotxa i la Selva fins al vespre.

Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa i pedra. Del total d'avisos, una cinquantena s'han registrat aquesta tarda a la comarca del Baix Llobregat. La pluja també ha obligat a tallar l'AP-7 a Sant Celoni un quart d'hora per retirar dos arbres caiguts. A banda de l'ampliació de l'afectació per la pluja, la resta de previsions emeses aquest matí per a avui i per a demà es mantenen igual, amb la probabilitat de superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts durant la tarda a qualsevol punt del país, però amb més probabilitat a les comarques del Berguedà, Osona, el Ripollès, la Garrotxa i la Selva per la tarda i fins al vespre.

S'han detectat precipitacions intenses durant aquesta tarda als municipis d'Esparreguera i Olesa de Montserrat així com a diversos municipis del Ripollès i la Garrotxa. Les pluges han deixat superacions del llindar d'intensitat a la Vall d'en Bas (Garrotxa) on s'han registrat 25,3 litres per metre quadrat en mitja hora.

Pel que fa als avisos, majoritàriament s'han produït al Segrià (150) per la tempesta de la matinada i al Baix Llobregat (50) per la de primera hora de la tarda. També s'han rebut avisos del Bages (5), el Vallès Occidental (4), el Barcelonès (3), l'Anoia (3), el Ripollès (2), la Garrotxa (2), el Priorat (1) i el Garraf (1).

La majoria d'avisos han estat per filtracions d'aigua a domicilis, per baixos i aparcaments subterranis inundats i per carrers que baixaven plens d'aigua. En cap cas no hi ha hagut víctimes.

La pluja també ha tingut afectació a algunes carreteres. Aquesta tarda ha calgut tallar l'AP-7 en sentit nord durant un quart d'hora a causa de dos arbres que han caigut. També han quedat inundades dues carreteres de Roda de Ter (Osona) que ha calgut tallar a la circulació, la BV-5222 i la C-153.