El TSJC puja a 15 anys de presó la pena contra la dona que va degollar el xicot a Roses el 2006

Inicialment el tribunal va establir la seva condemna en 11 anys i 3 mesos de presó

Tant la Fiscalia com l'Acusació Particular van recórrer una sentència que tenia en compte un agreujant, la relació sentimental entre la víctima i l'agressora, i dos atenuants, la confessió del fet i la reparació del dany. Ambdós recursos consideraven que no s'havia aplicat bé l'agreujant, i reclamaven que es revisés.

Ara el TSJC els dóna la raó, per la qual cosa el tribunal ha decidit augmentar la pena de presó per a l'acusada dels 11 anys i 3 mesos de presó inicials als 15 que estableix com a màxims la llei per un cas d'aquestes característiques.

El cas

L'1 de gener del 2006, l'acusada va sedar la víctima amb tranquil·litzants i analgèsics i, després, li va seccionar la jugular amb un bisturí. En el moment del crim l'acusada, que treballava d'auxiliar d'infermeria, mantenia una relació de parella estable amb la víctima. Feia uns quatre anys que sortien i van planificar passar el Cap d'Any a Roses. Per això, van llogar un pis dels apartaments Santa Llúcia de la platja de l'Almadrava.

Segons el relat del ministeri fiscal, la dona va decidir matar el seu xicot 'davant la possibilitat en abstracte' que algun dia decidís tallar amb ella. Per això, va agafar material quirúrgic i, durant la matinada de l'1 de gener, va drogar la víctima sense que se n'adonés. Li va donar sedants, tranquil·litzants i analgèsics i, mentre l'home estava estirat al llit, li va tallar la jugular amb un bisturí. Els Mossos d'Esquadra la van detenir poques hores després, quan la dona intentava marxar de Roses en cotxe.