ERC d'Olot no vol que a l'Hospital hi puguin anar comerços un cop obert el nou edifici

La formació aprova l'ampliació del geriàtric però demana un debat obert

L'equip de govern d'Olot -a mans de CiU i Rcat- té previst aquest dijous aprovar inicialment el nou pla d'usos de l'hospital Sant Jaume, situat al centre de la ciutat. Aquest edifici perdrà els serveis sanitaris un cop s'hagi completat el trasllat al nou centre hospitalari el pròxim novembre. El que es vol és modificar la normativa per tal que l'edifici vell pugui concentrar els serveis municipals i ampliar el geriàtric. Un dels punts que no ha agradat a ERC és que es reservi un 20% de l'espai per ubicar-hi locals comercials.

La formació creu que ja hi ha prou locals tancats a la ciutat i demana un debat obert amb la ciutadania i els partits per decidir els nous usos de l'edifici. ERC acusa l'equip de govern de l'Ajuntament d'Olot d'"improvisació" a l'hora de decidir els nous usos de l'hospital Sant Jaume i reclama un debat obert amb la ciutadania i amb les forces polítiques. Es queixen que un tema que ja fa temps que es coneix s'hagi d'aprovar en una sessió plenària d'urgència tal com preveu fer aquest dijous al matí l'equip de govern.

Si hi ha prou consens, la modificació d'usos s'aprovarà de forma inicial i s'obrirà un període per a exposició pública. Des del consistori es va assegurar que hi ha voluntat d'obrir un debat i tenir en compte les diferents opcions.

Fa uns dies, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, va avançar que la idea amb què es treballa és la d'ampliar el servei del geriàtric amb més llits -fins a un centenar dels seixanta que té actualment- i traslladar-hi tots els serveis municipals que actualment estan dispersos perquè quedin tots concentrats en un sol indret. En aquest espai també hi haurà d'anar el motor que subministrarà la calefacció i l'aigua calenta amb energies renovables als edificis que conformaran la illa energètica, entre els quals hi ha l'actual hospital.

El punt més controvertit, però, és la reserva del 20% de l'espai per a obrir locals comercials. ERC hi està en contra perquè considera que ja hi ha prou locals tancats a la ciutat i que no hi ha necessitat d'utilitzar part d'aquest edifici. Així ho ha expressat la presidenta de la secció local, Clara Casanovas, durant una trobada amb mitjans que ha fet acompanyada amb el portaveu de la formació a l'Ajuntament d'Olot, Pere Gómez.

L'elecció del candidat a les municipals el 20 de setembre

La formació va obrir un procés participatiu per tal que tots els ciutadans que ho vulguin puguin votar a les eleccions primàries per elegir el candidat per a les eleccions municipals del 2015. En total, han rebut 43 peticions -tres van quedar excloses per no ser d'Olot- que se sumaran al centenar de militants i simpatitzats que ja té la formació.

De moment només s'ha presentat una sola precandidatura, la de l'actual portaveu d'ERC a l'Ajuntament d'Olot, Pere Gómez, però fins al 19 de setembre està obert el període de presentació. La presidenta de la secció local, Clara Casanovas, recorda que no s'ha de ser militant però sí que cal compartir una ideologia propera al partit atès que ha de ser el representant de la formació.

L'elecció del candidat es farà el 20 de setembre tot i que la formació no descarta posar alguna altra persona en cas de futurs pactes amb altres formacions.