El Fitag tanca amb un augment d'assistència en general

S'han registrat 7.500 espectadors

La catorzena edició del Fitag es tanca amb més de 7.500 assistents i la participació, dalt dels escenaris, de gairebé 250 actors de les comarques gironines. Segons l'organització, aquest balanç evidencia que la d'aquest 2014 ha estat l'edició "més participativa" del festival.

De fet, molts espectacles han hagut de penjar el cartell d'entrades exhaurides. I la resta, han assolit una mitjana d'ocupació del 60% de les localitats. Entre d'altres, l'organització vol posar de relleu els plens absoluts a les estrenes que s'han fet al Teatre Municipal, la Sala la Planeta o el centre cívic del Barri Vell. Segons l'organització, als espectacles gratuïts les "llargues cues d'espectadors" evidencien l'aposta feta pel Fitag. A més, les funcions de pagament també han augmentat l'assistència en un 10% respecte el 2013.

El festival, però, no només és Girona. A aquestes xifres d'assistència, també s'hi han d'afegir les que ha deixat el projecte Fitag als Municipis. "L'estrena de 'Metro' al Teatre Municipal El Jardí de Figueres va arribar al 100% d'ocupació, i 'La historia de una locura' a Lloret de Mar també va omplir el teatre", subratlla l'organització.

La majoria dels assistents, d'altra banda, han valorat la qualitat dels espectacles que han integrat aquesta catorzena edició. Tot i això, segons apunten des del festival, també és cert que l'idioma, a vegades, és una barrera en aquelles propostes que presenten els grups de teatre amateur internacionals.

Microteatre al museu

Una de les propostes que ha tingut més bona acollida d'aquesta edició ha estat el Microteatre, que s'ha fet al Museu del Cinema, i que s'ha centrat en obres del grup d'actors i actrius gironins. En total, les han seguides més de 500 espectadors. El director del Fitag, Martí Peraferrer, explica que "aquesta proposta demostra el grau de col·laboració que hi ha amb la ciutat de Girona".

Des de l'organització, a més, també volen posar de relleu la bona rebuda que han tingut els espectacles internacionals. 'Metro' va unit les companyies Maru Jasp d'Alcalá de Henares i Tequatre de Figueres; 'La historia de una locura', la companyia russa Grotesque amb el Col·lectiu d'actors i actrius de Lloret, i 'Una mujer inquietante', Pedres i Sospirs de Girona amb la directora argentina Graziella Sureda. Per al director del Fitag, "aquests treballs escènics han contribuït a fer realitat un dels grans objectius del festival: refermar l'esperit associatiu, viure experiències inoblidables i establir ponts d'amistat".

Precisament, tot just abaixar el teló d'aquesta catorzena edició, l'organització del Fitag ja mira cap al 2015. Ja s'han establert noves línies de treball i col·laboració amb companyies visitants, que incideixen en possibles coproduccions internacionals.