Una exposició a Olot recull una selecció de publicacions de la Guerra de Successió

La mostra inclou llibres i fullets de fa 300 anys i es podrà veure també a Ripoll

Amb motiu de la celebració del Tricentenari, el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona organitza l'exposició 'Despertador dels catalans: la guerra de successió segons els documents coetanis' que es podrà visitar a Olot a partir del 4 de setembre.

Es tracta d'un recull de llibres i fullets que es van publicar durant la Guerra de Successió, el 1714. Segons els organitzadors, s'ha volgut apropar al públic aquells fets i subratllar la vessant més política, jurídica, militar i també popular d'aquesta part de la història de Catalunya. I és que durant aquells anys també va venir lloc una altra batalla, "silenciosa i personal, i altament moderna", com és la comunicació i propaganda als dos bàndols.

El concepte de "despertador" com a sinònim d'allò que ens fa pensar, espavilar, actuar, va ser incorporat per alguns dels impresos publicats durant la Guerra de Successió el 1714 tant d'un bàndol com de l'altra. Alguns es poden veure ara a Olot a la mostra 'Despertador dels catalans: la guerra de successió segons els documents coetanis'.


Comissariada per l'historiador olotí Miquel Puig,inclou una selecció de llibrets, fullets, cròniques de victòries, discursos, publicacions institucionals i altres escrits que demostren la vessant més "silenciosa, personal i altament moderna" de la batalla.

Els documents pertanyen a les biblioteques públiques de la demarcació de Girona -Lambert Mata de Ripoll, Marià Vayreda d'Olot i Arxiu Comarcal de la Garrotxa- fet que demostra l'important patrimoni bibliogràfic que hi ha. També s'han digitalitzat fons de la Biblioteca Pública de l'Estat a Girona. El comissaria oferirà una visita guiada gratuïta el dissabte 20 de setembre a les dotze del migdia.