Detingut per obrir-li el cap al seu germà amb un martell a Figueres

La víctima està ingressada l Trueta amb un traumatisme cranioencefàlic

Els mossos han detingut un veí de Figueres que va agredir el germà en ple carrer i li va obrir el cap amb un martell. Agressor i víctima, de nacionalitat gambiana, s'havien barallat abans a dins d'un pis del barri de la Marca de l'Ham.

El germà, després de donar-li un cop de cap i un altre de puny a la cara, havia marxat corrents de l'habitatge. Va ser llavors quan l'altre va sortir a buscar-lo amb el cotxe. Quan el va trobar, va aturar el vehicle, va treure el martell del maleter i li va començar a clavar. Tot i que va intentar fugir, deixant el germà estès enmig d'un bassal de sang, els mossos el van poder detenir allà mateix. La víctima està ingressada al Trueta amb un traumatisme cranioencefàlic.

Els fets van tenir lloc aquest diumenge pels voltants de les quatre de la tarda. Els dos germans, de procedència gambiana, es van començar a barallar a dins d'un habitatge del barri de la Marca de l'Ham. D'entrada, qui en va sortir més malparat va ser el detingut, perquè l'altre, abans de marxar corrents, li va estampar el puny a la cara i li va donar un cop de cap.


Quan va veure que l'altre fugia, el germà es va encendre i va decidir prendre's la justícia pel seu compte. Per això, va baixar al carrer, va pujar al cotxe i va començar a donar voltes pel barri buscant-lo. Al cap de poca estona, l'home va aconseguir trobar-lo al carrer Verge.

Aleshores, va aturar el vehicle, va obrir el maleter, va agafar un martell que hi guardava i va començar a colpejar el cap la víctima. Al detingut, que té 43 anys, no li va fer res actuar a plena llum del dia, enmig de les mirades de tots aquells qui aleshores es trobaven al carrer.

L'home va donar dos cops de martell a la víctima, que li van fer un fort trau al cap. Després de deixar el germà estès a terra enmig d'un bassal de sang, l'home va provar de fugir. Però diversos testimonis ja havien alertat els Mossos d'Esquadra, que el van poder detenir al mateix lloc dels fets.

Detingut al mateix lloc

Quan les patrulles van arribar al carrer Verge, el gambià provava de fer-se fonedís. L'home ja havia pujat al cotxe i intentava marxar, deixant enrere la gran afluència de gent que s'havia congregat al lloc. Gràcies als testimonis, que el van assenyalar directament, els agents el van poder atrapar i el van detenir per un delicte d'intent d'homicidi.

Mentrestant, un altre agent va socórrer la víctima, taponant-li l'hemorràgia que tenia al cap en espera que arribessin els serveis mèdics. Una ambulància va traslladar-lo d'urgència a l'Hospital de Figueres i, des d'aquí, se'l va derivar al Josep Trueta arran de la gravetat de les ferides. El germà està ingressat amb un traumatisme cranioencefàlic.