L'Acústica celebra 13 anys arribant als 90.000 espectadors

Els espectacles de pagament han rondat el 100% d'ocupació

Després de quatre dies plens de música, el Festival Acústica baixa el teló aquest diumenge superant de llarg totes les expectatives i marcant un nou rècord d'ocupació. En total, des del 28 d'agost, unes 90.000 persones han passat pels diversos escenaris del festival de Figueres. Destaca el 100% d'ocupació en els concerts de pagament.

Des de l'organització subratllen que l'increment de públic prové de l'augment de visitants que es van registrant durant la jornada de dijous i, especialment divendres, que va ser la nit més massiva de tota la història del festival. D'altra banda, els canvis estructurals d'aquesta edició i la recuperació d'un antic espai -la plaça Gala-Salvador Dalí- han ajudat a esponjar el públic i ha permès que els espectadors puguin gaudir de cada nit amb més comoditat.

"En comptes d'anar a la baixa, el festival creix edició rere edició", ha explicat el director de l'Acústica, Xavier Pasqual, qui ha assenyalat que les irregularitats climatològiques han pogut afectar alguns visitants que han s'han fet enrere al conèixer les previsions del temps. Tot i això, Pasqual es mostra molt satisfet amb els resultats obtinguts durant aquesta 13a edició.

Un any on també s'ha consolidat totalment l'Acustiqueta, la programació diürna del festival dedicada als més menuts. Les produccions pròpies de 'Heavy per Xics' o el tribut a Michael Jackson, han estat dos dels espectacles que han funcionat millor en aquest apartat. D'altra banda, pel que a la programació nocturna, Txarango, Els Pets, Joan Dausà, Gerard Quintana i Xarim Aresté, Fundación Tony Manero i La Troba Kung-Fú han estat els concerts més multitudinaris d'aquest any.

"Al mateix temps que l'Acústica també ha ajudat a què La Iaia, Oques Grasses i Joana Serrat s'hagin confirmat com els grups emergents cabdals d'aquesta temporada", ha assenyalat Pasqual. El director també ha destacat la bona acollida que han rebut les propostes musicals més properes a la cançó d'autor com els espectacles de Tomeu Penya, Beth, Enric Montefusco o Halldor Mar.

"S'han viscut moments molt emotius amb Sílvia Pérez Cruz, Raül Fernàndez, Manel, l'homenatge d'Aute a les víctimes dels bombardejos que va patir Figueres durant la Guerra Civil o la celebració dels 25 anys d'Albert Pla sobre els escenaris", ha explicat Pasqual. Per això, de cara a les properes edicions, el festival té previst continuar apostant per les produccions pròpies, sense deixar de banda els espectacles de pagament i els concerts gratuïts populars que cada cop atreuen més assistents.

Aquest és el primer balanç que fa l'organització de l'Acústica. En principi, està previst que el festival aportin noves dades més extenses sobre aquesta 13a edició durant aquesta setmana. De moment, però, ja han avançat que han notat un increment del nombre de visitants que provenen de fora de la ciutat de Figueres i de les comarques gironines.