Mor una banyista de 76 anys a la platja de Lloret de Mar

Es tracta d'una dona txeca que estava de vacances amb un grup de turistes

Una dona de nacionalitat txeca de 76 anys ha mort aquest diumenge a la tarda a la platja de Lloret de Mar. És la segona banyista que mor aquest diumenge, i la divuitena víctima aquest estiu. Segons informa Protecció Civil, dues dones d'un grup de turistes procedents de Txèquia han tingut problemes mentre s'estaven banyant.

Una d'elles, la víctima mortal, ha pogut sortir pel seu propi peu i, minuts més tard, ha avisat als socorristes que es trobava malament. Ha estat traslladada al punt de socors on ha mort. També s'ha rescatat una altra turista que l'han portat en helicòpter fins l'Hospital Trueta de Girona, on ha arribat en estat greu.

En el moment de l'incident onejava la bandera verda. La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT), ha rebut avís a les quatre d'aquesta tarda. La persona que ha mort és una dona de 76 anys de nacionalitat txeca, mentre que la que ha estat hospitalitzada té 70 anys i pertany al mateix grup de turistes de la víctima mortal.

A banda dels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), també s'hi han desplaçat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local de Lloret de Mar. A la platja on ha passat l'incident onejava bandera verda i hi havia bones condicions per al bany.

Es dóna la circumstància que aquesta mateixa tarda ha mort una altra banyista a la platja de Vilafortuny de Cambrils (Baix Camp). Es tracta d'una dona de 48 anys i de nacionalitat espanyola que ha aparegut inconscient. Els equips de socorrisme l'han rescatat de l'aigua i li han practicat tècniques de reanimació fins que ha arribat l'ambulància del SEM, que ha reprès les maniobres sense èxit.