Un home enxampa dos joves robant a casa seva, a Vilamalla

Els lladres van colpejar la dona de fer feines i van fugir amb diners en metàl·lic

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves de 18 i 20 anys i de nacionalitat francesa per robar en una casa de Vilamalla (Alt Empordà). El propietari de l'immoble va enxampar els dos joves in fraganti i aquests van fugir.

Abans, però, van empènyer i donar una puntada de peu a la dona de fer feines. Immediatament, les dues víctimes van avisar la policia, que va aconseguir detectar el vehicle amb el que havien fugit a prop de la casa. A dins, els agents hi van trobar els diners en metàl·lic que havien sostret i també unes tenalles, una serra i una careta. Se'ls acusa d'un delicte de robatori amb força i una falta de lesions. Els fets van passar el 15 d'agost. Els detinguts són dos homes de 18 i 20 anys, ambdós de nacionalitat francesa i amb domicili desconegut. La tarda del 15 d'agost, pels volts de les cinc de la tarda, el propietari va sorprendre dues persones a l'interior del seu domicili.

Quan la patrulla va arribar al domicili, el propietari va informar als agents que dues persones havien saltat la tanca perimetral de la casa (d'uns 70 cm) i que, un cop dins la finca, havien accedit a l'interior del domicili.

Llavors, la dona de la neteja se'ls va trobar i quan els va cridar l'atenció els lladres van reaccionar donant-li una empenta i una puntada de peu a la tíbia. Tot seguit, els dos joves van fugir del lloc amb un vehicle.

Mentre estaven atenent a les víctimes, una altra dotació policial va localitzar el cotxe dels lladres que passava just per davant la finca. Els agents van aturar el turisme, a uns trenta metres del domicili, i van detenir els dos joves com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força i una falta de lesions.

Els agents van escorcollar tant el cotxe com els dos lladres i van poder recuperar diners en metàl·lic que acabaven de sostreure, unes tenalles, una serra i una careta.

Els detinguts van passar el dia 16 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.