El millor jazz d'avantguarda català i internacional torna a Girona

Håkan Broström Quartet o els Nu-Roots de David Pastor, entre el més destacat del festival

Una revisió original de les peces més conegudes d'Adrià Puntí en clau de jazz servirà per donar el tret de sortida a la catorzena edició del Festival de Jazz de Girona. El certamen tornarà a omplir la ciutat del millor jazz d'avantguarda català i internacional entre el 14 i el 27 de setembre, amb vuit actuacions protagonitzades per artistes de primer nivell.

En l'apartat internacional, destaca l'actuació del quartet del saxofonista suec Håkan Broström, al costat de figures del jazz nord-americà com Joey Calderazzo i Jeff 'Tain' Watts, que ha tocat al costat d'artistes com Herbie Hancock, Joe Lovano i els germans Wynton o Branford Marsalis. Un altre punt destacat és l'actuació de la formació franco-espanyola-marroquina Gabacho Maroconnection, que oferirà una fusió particular de jazz, flamenc i música popular magrebina, amb veus, percussions i instruments marroquins.

El trompetista David Pastor, millor solista de jazz del 2014 als premis Enderrock, i el contrabaixista David Mengual seran els representants consolidats del jazz del país, però també hi haurà espai per a nous talents com el pianista Joan Solà i el saxofonista Lucas Martínez.

Altres punts destacats són l'actuació de Hop's Trio, que fa versions de l'era daurada del swing, o la de la Girona Marxing Band, el toc Nova Orleans del festival que anunciarà el certamen pels carrers de la ciutat el dia de la inauguració.

Els concerts tindran lloc a diversos espais, com l'Auditori de Girona, La Planeta, la Fundació Valvi, La Mirona de Salt, l'Ateneu Bar de Banyoles i la Casa de Cultura (Auditori Josep Viader). També es faran dos concerts a La Rambla, a peu de carrer, el de la Girona Marxing Band i Shakin' All. A l'Espai Marfà hi haurà un taller de cançons amb David Pastor.