Detinguts dos responsables d'un cultiu de 450 plantes de marihuana a Llagostera

La policia també els va confiscar una arma manipulada

La Guàrdia Civil, juntament amb la Policia Local de Llagostera (Gironès), van desmantellar aquest dimecres a la tarda una plantació de marihuana amagada al soterrani d'un habitatge de la localitat, situat a la urbanització Les Comes.

Els agents van detenir dues persones de nacionalitat espanyola, que eren les responsables del cultiu, i van confiscar 450 plantes d'un metre d'alçada. la policia també va intervenir un arma manipulada, així com cartutxos del calibre 22.

Durant la investigació, els agents de tots dos cossos es van centrar en un habitatge en la qual diverses persones entraven i sortien sense tenir constància que fos la seva residència habitual, per la qual cosa la investigació es va centrar en aquestes persones per poder constatar que conreaven marihuana a l'interior de l'habitatge.


La tarda d'ahir tant agents de la Guàrdia Civil com de la Policia Local, van registrar el domicili on en es trobaven dos homes de nacionalitat espanyola. Durant l'escorcoll, a la part posterior de l'immoble, en una espècie de soterrani, es va descobrir la plantació que constava de diversos mitjans tècnics molt avançats per al seu cultiu, com filtres, aire condicionat, llums de calor, herbicides o sistemes de reg i de il·luminació.

Un cop comptabilitzades les plantes que tenien una altura d'un metre aproximadament, es van sumar un total de 450 plantes, amb un pes que encara no s'ha determinat. Així mateix es va trobar una escopeta de balins del calibre 5,5 modificada per ser usada amb munició metàl·lica del calibre 22, i també es va localitzar munició d'aquest calibre.

Els agents van detenir les dues persones, que van manifestar ser les encarregades de la custòdia i manteniment de les plantes. Tots dos cossos policials continuen fent gestions i no descarten noves detencions. Es van instruir diligències que van ser lliurades a les dependències del Jutjat de Guàrdia dels de Girona.