Picasso reviu la vila de Cadaqués del 1910 a través de pintures i fotografies inèdites

La figura de Ramon Pichot també compta amb un espai dins la mostra

Extensos treballs de documentació per reconstruir el Cadaqués del 1910 que Picasso va conèixer durant la seva estada. Aquest és el fons de l'exposició 'Cadaqués de Picasso' que el Museu de Cadaqués obre a partir d'aquest dissabte i fins al gener, per commemorar que fa cent anys l'artista va viure dos mesos en aquest petit poble pesquer de l'Alt Empordà. Reproduccions a mida real de les obres que l'artista va fer a Cadaqués, gravats originals també de Picasso i obres d'autors que van coincidir en el mateix poble empordanès fa cent anys i que, sense ser-ne conscients, van compartir l'objectiu de les seves produccions: plasmar la vida de Cadaqués i el seu paisatge.

Picasso es converteix en l'excusa per fer un recorregut pel Cadaqués d'aquella època. Un poble que vivia de la pesca durant l'estiu i del cultiu durant la temporada d'hivern i que, segons els experts, va dur a l'artista a l'etapa més hermètica del cubisme i més propera a l'abstracció i al trencament de la forma homogènia.

L'exposició es divideix en sis espais diferents. Un primer està dedicat a l'exposició d'un recull de fotografies inèdites de l'any 1910, que cerquen traslladar en el imaginari del visitant el Cadaqués que Picasso va conèixer.

També amb aquesta intenció, un segon espai exposa obres de diferents autors de l'època –aquarel·les, olis, i dibuixos- que retraten el paisatge del poble i el dia a dia dels seus habitants. Una tercera sala està dedicada a la figura de Ramon Pichot, artista català que va pintar Cadaqués en vàries de les seves obres, i que va portar a Picasso al poble l'estiu del 1910. El penúltim espai, 'Salvador Dalí, entre els Pichots i Pablo Picasso' –on s'exposa cinc originals de Dalí-, està fet amb la intenció de recordar que tots tres artistes van coincidir en el mateix espai geogràfic i cronològic, tot i tenir vides diferents.

I, finalment, la sala estrella de l'exposició –dedicada a l'artista commemorat- exposa una desena de reproduccions de Picasso relacionades amb la seva estada a Cadaqués.