Sáez (PSC) pressionarà Foment perquè s'acabin les obres al Parc Central de Girona

La trobada està fixada per l'11 de setembre

Els responsables del ministeri de Foment es reuniran amb 24 hores de diferència amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i amb el diputat socialista al Congrés Àlex Sáez per parlar sobre les obres de reposició al Parc Central, afectat des de fa sis anys per les obres del TAV. Sáez espera poder no només demanar que es fixi un calendari sinó també demanar al ministeri que prioritzi altres inversions a Girona -com els desdoblaments de l'N-II o l'N-260- ara que s'està confeccionant el pressupost del 2015.

Sáez lamenta que les dues trobades s'hagin de fer per separat i retreu a l'alcalde que no hagi complert el compromís que va fer a principi de mandat de fer "front comú" amb els diputats de Madrid.

La trobada

El diputat socialista Àlex Sáez es reunirà a Madrid amb el secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, el pròxim dia 11 de setembre per parlar sobre la finalització de les obres de la llosa de l'estació, al Parc Central, uns dels darrers treballs que Adif té per acabar a la ciutat després de la posada en marxa de l'alta velocitat. Sáez ha demanat la reunió per poder concretar calendari i per demanar a l'Estat que compleixi els compromisos que adquireixi "per acabar amb el patiment dels veïns de Sant Narcís que aguanten unes obres que fa massa que duren". 

A banda d'aquest assumpte, Sáez també vol "exigir" al ministeri que prioritzi la demarcació ara que està confeccionant els pressupostos del 2015. En aquesta línia, les prioritats dels socialistes gironins són aconseguir que s'avanci en el desdoblament de l'N-II i el condicionament de l'N-260 entre Olot i Ripoll o Figueres i Llançà. A banda d'això, el diputat ha presentat 18 preguntes escrites al govern espanyol sobre temes relacionats amb l'aeroport, el port de Palamós i la petició de convertir-se en espai Schengen o la previsió d'obertura de la Biblioteca Provincial que fa setmanes que està acabada però que no s'inaugura. 

Dues reunions en 24 hores

Els responsables de Foment rebran per separat i només amb 24 hores de diferència l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont -que hi anirà acompanyat pel regidor delegat del Projecte Ferroviari, Carles Ribas- i el diputat socialista. Sáez ha explicat que sempre ha mantingut al corrent l'alcalde de les accions que anava fent en referència a temes que afecten la ciutat però, en canvi, ha lamentat que Puigdemont" hagi incomplert el compromís de fer front comú a Madrid". 

Segons ha recordat el diputat, l'alcalde es va comprometre a unir diputats de tots els colors quan un tema de ciutat així ho requerís per tal de tenir més força. Sáez assegura que s'ha assabentat de la reunió de l'alcalde a Madrid pel mitjans de comunicació i lamenta que des de l'ajuntament no hagin propiciat una única trobada.