Els incombustibles The Blues Brothers aixequen de la cadira el públic del Porta Ferrada

El festival arriba a la recta final amb més de 20.000 espectadors i una ocupació mitjana del 70%

El festival de la Porta Ferrada ha entrat a la recta final amb una nit dedicada al blues i al soul i ho ha fet de la mà dels incombustibles The Blues Brothers Band. Dos dels integrants de la banda formen part del grup des del 1978, el moment de la seva formació. Tot i estar més de 35 anys dalt dels escenaris, la banda s'ha anat renovant i per a aquesta gira ha incorporat dos nous cantants. El grup encara està en bona forma i, de fet, anit actuava a Sèrbia. 

La banda ha demostrat que continua essent una potent formació en directe i ha aconseguit aixecar pràcticament en ple el pati de butaques, on s'ha congregat públic de totes les edats. Algunes de les cançons més corejades pel públic han estat els èxits 'Soul Man' o 'Sweet Home Chicago' i també la famosa 'Everybody needs somebody' que la formació ha escollit per tancar el concert. 

Més de 35 anys dalt dels escenaris

La mítica formació de blues i soul va fundar-se el 1978 amb els actors Dan Aykroyd i John Belushi al capdavant i estava concebuda com part de l'esquema musical del programa de la NBC 'Saturday Night Live'. El seu primer disc, 'Briefcase Full o Blues' va suposar que la banda comencés a tenir vida més enllà de la televisió. A més, el grup també va fer un salt en la seva popularitat amb la pel·lícula 'The Blues Brothers'.

La banda va publicar altres treballs exitosos com 'Made in America', 'Montreaux Live', 'Red White & Blues' o 'Blues Brothers & Friends'. Després de la mort de Belushi el 1982, els Blues Brothers han seguit incorporant cantants per mantenir el llegat del grup. De fet, el concert d'aquesta nit a Sant Feliu de Guíxols ha suposat la tornada a l'estat de la mítica banda de la mà de dos nous cantants. A la formació encara hi són dos dels membres originals: Steve Cropper (guitarra) i Lou Marini (saxo).

Durant la seva trajectòria, la banda ha col·laborat amb artistes de la talla d'Stevie Wonder, Frank Zappa, The Supremes, Bonnie Raitt, Aretha Franklin, Sinead O'Connor, Steely Dan, Frank Sinatra, Elton John o Eric Clapton, entre molts altres.

El grup es va tornar a reunir el 1988 per a una gira mundial i es van reagrupar novament el 1998 per fer una segona pel·lícula, 'The Blues Brothers 2000'. En l'actualitat continuen actuant a sales i festivals de tot el món. Després de l'actuació a Sant Feliu, la banda estarà a Madrid i Múrcia al setembre. 

Balanç del festival

El festival abaixa el teló aquest cap de setmana amb una ocupació mitjana del 70% i amb més de 20.000 espectadors (15.000 entrades de pagament i 5.000 espectadors als espectacles de carrer). Aquesta és la primera edició que The Project estava al capdavant del festival després de guanyar el concurs convocat per l'ajuntament per a quatre anys (més dos de renovables). L'organització ha fet una valoració positiva d'aquesta primera edició.