Desmantellades plantacions amb 410 quilos de marihuana a Fortià i Castelló d'Empúries

Se'ls imputa un delicte contra la salut pública, i tinença il·lícita d'armes

Agents del cos de la Guàrdia Civil han comissat en dues actuacions, l'11 i el 14 d'agost, 142 plantes de marihuana amb un pes total de 410 quilos. Les operacions van tenir lloc a Fortià i a Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà.

En el marc d'aquests dispositius es va atribuir a tres persones de nacionalitat espanyola un presumpte delicte contra la salut pública, i a dues de les tres, a més, un altre de tinença il·lícita d'armes. Les plantes de Fortià, una trentena, estaven a prop d'una granja, en una parcel·la d'uns cent metres quadrats. Les de Castelló d'Empúries, les 112 restants, eren a prop del riu Muga, a la vora d'una nau industrial.

L'actuació de Fortià va tenir lloc l'11 d'agost al matí. Quan els agents van irrompre a la plantació pròxima a l'explotació ramadera hi van descobrir tres persones. En interrogar-les, una d'elles, un home de nacionalitat espanyola de 56 anys, va manifestar, segons la Guàrdia Civil, que les plantes eren seves i que s'encarregava de regar-les i de cuidar-les. Els agents el van denunciar com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. A més van arrencar la trentena de plantes, que en conjunt pesaven 300 quilos.

Pel que fa a l'actuació de Castelló d'Empúries, els agents van trobar la plantació i hi van veure una persona de nacionalitat espanyola que regava les plantes, algunes d'un metre i mig d'alçada i d'altres de més petites. També van veure que al costat d'aquesta persona hi havia una escopeta de cartutxos d'un sol tret. Mentre feien la inspecció va aparèixer un altre individu, també de nacionalitat espanyola, que, segons els agents, va explicar que també tenia cura de les plantes.

Per tot plegat, i després de comprovar que l'arma no estava registrada i que cap dels dos individus tenia permís per tenir-la, se'ls va denunciar com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i d'un altre de tinença il·lícita d'armes. Després van arrencar les plantes, 112 en total amb un pes de 110 quilos.