Detenen una cuidadora d'ancians per robar joies valorades en 7.000 euros

Els Mossos van descobrir que havia fet servir una targeta de crèdit robada per fer compres per Internet

Els Mossos d'Esquadra han detingut una cuidadora de persones grans que va robar joies valorades en 7.000 euros a una dona de la Bisbal d'Empordà que l'havia contractat. El maig, els mossos van rebre la denúncia d'una veïna a qui havien buidat el joier a casa seva. La senyora, de 55 anys, havia contractat una assistenta les 24 hores del dia.

La treballadora, quatre dies després de la seva contractació, va deixar la feina argumentat que no es veia capacitada per fer-la. Dies més tard, la víctima es va adonar que li faltaven pràcticament totes les joies, valorades en uns 7.000 euros. Aleshores, va denunciar el cas als Mossos d'Esquadra.

Els agents d'investigació, que van assumir el cas, van tenir coneixement que l'autora dels fets havia venut diverses joies a un establiment de compra i venda d'or de la població de Palamós. Concretament, va arribar a vendre 11 peces d'or, per les que va obtenir un total de 1.125 euros.


Per aquest motiu els mossos van detenir la cuidadora per un delicte de furt. En el moment de la detenció, i un cop escorcollats els seus objectes personals, li van trobar un DNI a nom d'una altra dona, així com altres objectes robats.

Els agents d'investigació van concloure que aquesta documentació corresponia a una veïna de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) que el passat 4 d'agost havia denunciat la sostracció de la seva bossa de mà mentre estava en un emprovador d'un centre comercial de Barberà del Vallès. Dins hi portava documentació personal, diversos objectes i les claus del seu cotxe. Per aquest motiu, els agents també atribueixen a la detinguda un segon delicte de furt.

La investigació però va donar més fruits. Els Mossos d'Esquadra van descobrir també que la detinguda havia sostret una targeta bancària amb la qual havia fet diverses compres el mes de maig per Internet. La titular de la targeta ho havia denunciat davant la Policia Local de Castellar del Vallès.

La detinguda, a qui li consten antecedents per fets similars, serà citada properament per declarar davant l'autoritat judicial competent pels dos delictes de furt i una falta d'estafa bancària. La detinguda és una dona de 39 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Calonge.