Troben 5.605 plantes de marihuana en una nau de Vidreres

Els mossos van localitar la plantació després d'investigar un robatori a les instal·lacions

Els Mossos d'Esquadra han detingut el responsable d'una empresa de Vidreres (Selva) per tenir una plantació de 5.605 plantes de marihuana. Cap a un quart de cinc de la matinada de dimarts, els mossos van anar fins al polígon industrial per un possible robatori a una nau. Quan hi van arribar, van comprovar que la porta d'accés a l'empresa estava forçada.

Els agents van comprovar que els suposats lladres ja havien marxat però, dins la nau, hi van descobrir una plantació enorme de marihuana. Quan el responsable de la nau va arribar va assegurar que cultivava la droga amb "finalitats terapèutiques" i que els lladres s'havien endut 3.000 plantes.

Quan va arribar el responsable de l'empresa a la nau industria, va argumentar que tenia la droga per finalitats terapèutiques i que els lladre li acabaven de sostreure unes 3.000 plantes, a més de llums, sistemes de ventilació i productes químics.

Davant d'aquests indicis, els Mossos d'Esquadra van demanar una autorització judicial per poder fer una entrada i registre a la nau. Després d'aconseguir l'ordre, durant l'escorcoll els agents van localitzar dins l'empresa un total de 5.605 plantes de marihuana en diferents habitacles i diferents estadis de creixement.

També van trobar estris de cultiu com vitrines, aparells d'aire condicionat, hivernacles de plàstic, làmpades i transformadors elèctrics i diferents factures de venda.

Els Mosso van detenir el responsable de l'empresa com a autor d'un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues. És un home de 35 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Pineda de Mar (Maresme).

El detingut, que no té antecedents, va passar el dia 13 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners que el va deixar en llibertat provisional.