Ja són quatre els detinguts per l'intent de segrest en una casa de Vilafant

A l'habitatge es van localitzar 700 plantes de marihuana

Els Mossos d'Esquadra ja han detingut quatre persones pel presumpte intent de segrest de dos homes que va tenir lloc al número 14 del carrer de la Vinya, a Vilafant (Alt Empordà), ahir dijous al vespre. Quan els agents van entrar al domicili en rebre l'avís d'un dels dos homes que hauria aconseguit fugir dels segrestadors, no van trobar l'home que en teoria estava retingut, però sí una plantació il·legal de 769 plantes de marihuana i una pistola.

Ahir dijous, al mateix domicili, es va detenir un home i una dona d'ètnia gitana pertanyents al clan 'Cortés', i aquest divendres dos homes més de la mateixa família. La investigació continua oberta i tot apunta a un afer de drogues entre clans rivals.

Als quatre detinguts, tres homes i una dona, tots ells membres del clan 'Cortés', una àmplia família gitana establerta a Figueres i el seu entorn, se'ls acusa d'un presumpte delicte de detenció il·legal, tinença il·lícita d'armes i d'un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric en estar connectats il·legalment a la xarxa. A més, també se'ls imputa un delicte de faltes per les lesions al cap i a la cara que hauria sofert un dels dos homes retinguts contra la seva voluntat.

La investigació, en la que treballen conjuntament la comissaria dels mossos de Figueres i l'Àrea d'Investigació Criminal de Girona (AIC), es manté oberta i no es descarten noves detencions. La policia sospita que el cas podria estar relacionat amb un afer de drogues entre clans gitanos rivals i que només un dels quatre detinguts seria el responsable de la majoria de delictes que se'ls imputen en ser el titular del domicili.

Cronologia dels fets

Els fets van tenir lloc ahir dijous a la tarda quan als volts de les cinc, un dels homes que presumptament estava retingut va poder fugir dels seus segrestadors i avisar la policia. Fins el número 14 del carrer de la Vinya de Vilafant es van desplaçar agents de l'ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius ) i de l'Àrea d'Investigació Criminal de Girona (AIC). En tenir constància que l'home que suposadament estava segrestat havia aconseguit fugir del domicili, els agents van entrar descobrint una plantació de marihuana de 769 plantes repartida en dues estances. També van trobar un revòlver del calibre 38. Per tot això, els agents van procedir a la detenció de l'home i la dona que en aquells moment es trobaven al domicili i al comís del nombrós material emprat a les plantacions com ara aparells d'aire condicionat, filtres, làmpades, transformadors i extractors.