Detingut a Platja d'Aro el membre d'una banda que feien estafes bancàries

L'home detingut duia un passaport fals i 1.200 euros en bitllets de 50

El passat dos d'agost, la Policial Local de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) va detenir un home de nacionalitat francesa com a presumpte autor d'un delicte de falsificació de document públic i usurpació d'estat civil. L'home, amb una ordre de recerca i captura pendent, va ser denunciat per una parella de gent gran, també francesos, als que hauria sostret la targeta de crèdit en un caixer del municipi.

En el moment de la identificació, l'home duia a sobre 1.200 euros en bitllets de 50 i una targeta de crèdit a nom d'una altre persona. Ja a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, els agents van comprovar que el passaport que duia era fals i que pertanyia a una banda especialitzada en estafes bancàries.

El dia de la detenció, una parella de jubilats francesos de vacances a la població van alertar a la Policia Local que dos homes els havien distret mentre treien diners d'un caixer i que la targeta de crèdit els havia desaparegut. Tot i que un primer moment van creure, com els assegurava el detingut, que el caixer s'havia quedat la targeta, minuts després van veure l'home repetint la mateixa operació en un altre caixer, fet que els va fer sospitar i alertar la policia.

Quant els agents de la Policia Local van procedir a la seva identificació, el suposat autor de la sostracció, que es va identificar amb un passaport francès, duia 1.200 euros en bitllets de 50 i una targeta de crèdit a nom d'una tercera persona. Per aquest fet se'l va traslladar a les dependències policials per tal d'aclarir el fets.

Una cop a la comissaria, l'home va explicar que era originari de Marsella, que estava de vacances a Platja d'Aro, i que la targeta de crèdit era d'un amic seu. Els agents van efectuar una recerca mitjançant el Servei d'Informació Policial per localitzar el titular de la targeta de crèdit. Com a resultat, hi figurava un home francès, també de Marsella i amb antecedents per estafes bancàries. Continuant amb la recerca, es va poder comprovar la manipulació del passaport, on hi figurava la seva fotografia, però amb unes dades que no corresponien.

Tot seguit, se'l va detenir per haver proporcionat una identitat falsa mitjançant un passaport presumiblement falsificat, així com per una ordre de recerca i detenció per delicte d'estafes bancàries pendent, i va ser traspassat al cos de Mossos d'Esquadra perquè pogués continuar amb la investigació, i esbrinar la procedència del document i la vinculació del detingut amb una banda organitzada que es dedica a les estafes bancàries. 

Més detencions, però menys delictes i faltes

Durant la primera meitat de l'operatiu especial d'estiu de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro (23 de juny-31 de juliol), s'han detingut 50 persones per fets delictius (un 19,5% més que l'any anterior). Pel que fa al nombre de faltes i delictes, s'han reduït en un 19,2% en aquest període, amb una disminució dels delictes del 23,3% i de les faltes d'un 14,5%.