Instal·len un cabrestant en una platja de Lloret per agilitzar els auxilis de persones al mar

El rescat es pot realitzar fins a 400 metres mar endins

Lloret de Mar (Selva) s'ha convertit en la primera ciutat catalana que instal·la a la sorra d'una de les seves platges una màquina per agilitzar l'auxili de persones que s'ofeguen al mar.

Es tracta d'una espècie de cabrestant, un torn sobre el qual s'enrotlla una corda. Al final d'aquest cable hi ha una armilla, que el rescatador es posa abans de nedar fins on hi ha la persona necessitada d'auxili. Així, un cop arriba a l'ofegat, el cabrestant recull la corda i, de retruc, els tiba a tots dos fins a la sorra. El cable pot entrar fins a 400 metres mar endins, i es recull en menys d'un minut.

El nou dispositiu de seguretat ha estat batejat com Punt Taronja i s'ha instal·lat en un punt amb gran afluència de públic. Es preveu que es pugui instal·lar també a altres punts de la platja.


El sistema pot ser utilitzar per qualsevol persona i s'activa quan s'acciona el botó de trucada d'emergència de la Central Receptora d'Alarma, connectada amb la Policia Local. Un cop verificades les dades s'obre la porta, s'il·lumina la caixa i s'activa una alarma. L'auxiliador es col·loca l'armilla fixada al cable i ja pot anar a auxiliar la persona que ho necessita.

La corda arriba fins a uns 400 metres mar endins i el temps de rescat se situa, aproximadament, en uns dos minuts i mig a l'anada i en menys d'un minut a la tornada, de tal manera que es redueix notablement el temps d'actuació i la fatiga de l'auxiliador.