Estafats quatre avis a Girona per falsos revisors de gas

Els haurien fet reparacions que no eren necessàries per valors d'entre 240 i 368 euros

Quatre avis d'entre 87 i 89 anys han estat presumptament estafats per falsos revisors del gas a Girona entre el 2 i el 8 d'agost, segons ha informat el cos de Policia Municipal. Tres dels afectats ja han denunciat els fets.

En tots els casos els falsos revisors haurien practicat reparacions que no eren necessàries per valors d'entre 240 i 368 euros. Els quatre afectats viuen sols. La Policia Municipal ha volgut alertar les persones que es troben en la mateixa situació del sistema que fan servir els presumptes estafadors, que prèviament concerten la cita per telèfon i un cop al domicili amenacen les víctimes amb tallar el subministrament si no fan les reparacions.

Així, la policia indica que a través del contacte telefònic els presumptes estafadors trien els domicilis on viuen persones més vulnerables, com ara persones d'edat avançada o amb mobilitat reduïda, la majoria de les quals viuen soles.


Un cop tenen la visita concertada, sota l'amenaça de tallar-los el subministrament del gas, en els quatre casos que fins ara s'han denunciat s'han presentat al domicili de les víctimes dos homes, un vestit amb uniforme d'operari i un altre de comercial.

La policia ha explicat que en tots els casos, mentre un d'ells feia signar a la víctima la factura per la revisió falsa i per un suposat contracte de manteniment, l'altre feia veure que efectuava les reparacions.